NAKON DUGO VREMENA U MEDIJIMA

U Opatiji se ‘ukazao’ Marić: Bivši ministar na susretu ekonomista komentirao Fortenovu, INA-u, novi posao…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši ministar financija ocijenio je kako je najvažnije da Fortenova grupa i dalje funkcionira

Bivši ministar financija Zdravko Marić sudjelovao je u Opatiji na panelu Hrvatskog društva ekonomista o energetskoj budućnosti, a novinarima je otkrio kako još nije našao posao.

“Još ništa posebno nemam definirano. Znate da postoje neka formalna i druga ograničenja. Poštujem zakone, poštujem sve ono što se odnosi na mene”, rekao je ipak dodajući da ponuda ne nedostaje.

Na pitanje što misli o spornoj prodaji udjela u Fortenova grupi rekao je da nema posebnih komentara, ali da prati razvoj događaja.

Čini li mu se arapski investitor ozbiljnim?

“Ne znam, ne poznam ga”, odgovorio je.

Rekao je da nema komentara na medijske napise o tzv. lex Fortenova. “Čuli ste i premijerovu izjavu, mislim da je on sve jako dobro rekao.”

Je li posao oko Fortenove neozbiljan?

“S obzirom da je takav kakav je možemo mu davati razne epitete. Važno je da kompanija funkcionira jer to je i dalje najveća kompanija u Hrvatskoj”, odgovara Marić.

Novinari su bivšeg ministra pitali hoće li porez na ekstraprofit završiti kao i porez na nekretnine kojeg se najavljivalo pa na kraju od toga ništa.

“Ne znam detalje prijedloga poreza na ekstraprofit. Mogu reći, kad je bio tema porez na nekretnine, on je izglasan u Saboru, ali se išlo onda korak unatrag. Mislim da smo tada otvorili dobru, kvalitetnu raspravu, općenito o poreznom sustavu i kroz sve krugove porezne reforme puno toga naučili, kako i na koji način pravednije raspodjeljivati porezni teret. U vremenima krize se onda svako malo vratimo na to. Ovo danas što imamo, izazovi prije sve engergetskog sektora, inflacije, ali ne treba zanemariti ni na tržište nekretnina u Hrvatskoj, globalne gospodarske izazove… Sve to treba uzeti u obzir”, rekao je Marić.

Za aferu u Ini kazao je da pretpostavlja da će doći do promjene načina upravljanja kompanijom jer to govori zdravi razum.

“Vjerujem da je na temelju ovih iskustva common sense da se nešto treba promijeniti”, rekao je, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views