UPISI OTVORENI DO 9. LISTOPADA

UPISI U TIJEKU RInovatoRI – cjelogodišnji program za mlade poduzetnike i inovatore

U tijeku su upisi u novi ciklus cjelogodišnjeg kreativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI. Namijenjen je učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola, a upisi traju do 9. listopada 2020. godine.

Cilj programa RInovatoRI je razvoj poduzetničkih kompetencija i podizanja poduzetničke kulture mladih kroz edukacije iz tematskih područja vezanih uz poduzetništvo, neposredni uvid u poduzetničku praksu te osmišljavanje i razradu vlastitih poslovnih ideja.

Program RInovatoRI je u prosincu 2019. godine proglašen za nacionalnog pobjednika Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) u kategoriji „Promicanje poduzetničkog duha“.

Program je iniciran i osmišljen od strane Grada Rijeke – Odjela za poduzetništvo, a provodi se u organizaciji Gradske ustanove Dom mladih Rijeka u tri programske cjeline: (1) redovni cjelogodišnji program (tjedne radionice), (2) Vikend škola poduzetništva i (3) Ljetna škola poduzetništva (Summer RInnovation Lab).

Prijaviti se mogu učenici/e šestog, sedmog i osmog razreda riječkih osnovnih škola, a  za prijavu u novu radioničku godinu potrebno je ispuniti online prijavnicu na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 227 603 ili putem e-maila info@dom-mladih.hr, kao i na službenoj Facebook stranici programa RInovatoRI.

Planirani početak programa je 15. listopada 2020. godine. Cjelogodišnji program uključuje tjedne radionice u trajanju dva školska sata i to četvrtkom od 18,30 do 20.00 sati. Mjesečna cijena programa je 100,00 kn po polazniku. Maksimalni broj upisanih polaznika može biti 10 kako bi se mogle poštivati sve propisane mjere sigurnosti i zaštite u predviđenom prostoru.

U redovitim okolnostima, u okviru programa, organiziraju se izleti, posjete poslovnim subjektima i tematskim događajima te gostovanja stručnjaka. Realizacija planiranih aktivnosti u vanrednim okolnostima uslijed pandemije Covid-19 ovisit će o mjerama sigurnosti i zaštite te dostupnim mogućnostima provedbe.

U programu sudjelovalo više 550 djece

Do danas je u programu podrške razvoju poduzetničkih kompetencija mladih Grada Rijeke (KEŠ i RInovatoRI) sudjelovalo preko 550 djece. Dvanaest godina provođenja programa pokazalo je kako mladi, kreativni umovi brzo proizvode sjajne i još neviđene ideje.

Podsjetimo, program RInovatRI nastao je nadogradnjom programa za razvoj poduzetničkih kompetencija mladih koji je pokrenut je 2008. godine pod nazivom Kreativno-edukativna škola (KEŠ).

Program je osvježen i preimenovan u RInovatoRI 2018. godine. Temeljne promjene koje su 2018. unijele novu dinamiku u program su veća orijentiranost na terenska iskustva, rješavanje stvarnih problema riječkih poduzeća te razvoj vlastite startup ideje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari