POSLJEDICE NEVREMENA

NEVERA S KVARNERA: Pogledajte pijavicu koja je “protutnjala” Opatijom!

Dražen Suvić/Pixsell

Kaos u Rijeci zbog obilne kiše: Grom udario u dimnjak, poiskakali šahtovi

Obilna kiša praćena grmljavinom zahvatila je u srijedu šire riječko područje.

Prema podatku s automatskih meteoroloških postaja riječkog područja, lokalno je palo i blizu 50 mm kiše, a gotovo 60 mm oborine dobila je automatska postaja u Cresu, javlja Rimeteo.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Goleme količine kiše što su u vrlo kratkom vremenu pale na području Rijeke zadale su muke vatrogascima.

Na Bulevardu su spašavali vozačicu automobila koja je ostala doslovno blokirana u bujici vode u tunelu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na ulicama su poiskakali šahtovi, pojedini dijelovi ulica su poplavljeni pa su vozači pozvani na oprez.

Foto: Facebook/H.B./Problemi u prometu Rijeka i okolica

U Zametskoj ulici na kućnom broju 59 grom je udario u dimnjak i srušio ga, a uslijed snažne grmljavine vjerojatno se upalio i alarm na kućnom broju 2 Ulice Udatnoga na Zametu.

Foto: Facebook/H.C./Problemi u prometu Rijeka i okolica

U tri navrata morali su priskočiti u pomoć zbog poplave u objektu u Cindrićevoj ulici, na na Drenovi, a poplavljen je već uobičajeno bio i Školjić.

Zbog obilne kiše došlo je do prodora vode u prostor Exporta na Delti, zbog čega će se Export do daljnjeg privremeno zatvoriti za posjetitelje.

Pijavice na moru

Jačih grmljavinskih sustava ima na otvorenom moru, a kao što je i uobičajeno za prvi dio jeseni ni pijavice nisu rijetka pojava. Istramet je zaprimio dojave o pijavicama kod Opatije i Poreča.

Dražen Suvić Photography

Na kopnu pogoršanje od petka

Na kopnu u četvrtak uglavnom suho, a izraženo pogoršanje posvuda se očekuje od petka. Nastaviti će se u danima vikenda. Bit će kišovito i vjetrovito, a uz to će i osvježiti pa nas pravi jesenski ugođaj očekuje početkom idućeg tjedna uz prohladna jutra.

Utjecaj Genovske ciklone i još kiše

Na moru tek malo mirnije u četvrtak s nešto više sunca, a onda kreće utjecaj Genovske ciklone i još izraženija kišna epizoda uz jako ponegdje olujno jugo, zatim oštro pa i vrlo neugodna lebićada. Temperature postupno malo niže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari