SLOBODAN ULAZ

“Upoznajmo Frankopane” uz stručno vodstvo izložbom; Evo detalja

“Upoznajmo Frankopane” uz stručno vodstvo izložbom; Evo detalja

U Pomorskom i povijesni muzeju Hrvatskog primorja Rijeka uz slobodan ulaz četvrtkom posjetitelji mogu uz stručno vodstvo razgledati izložbu „Upoznajmo Frankopane“ Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana Primorsko-goranske županije i Muzeja.

Izložba je otvorena do 20. ožujka, a vodstvo je organizirano u četiri termina: 24. veljače, 3. ožujka, 10. ožujka i 17. ožujka 2022. od 17 do 18 sati.

U okviru izložbe posjetitelji se mogu upoznati s Kulturno-turističkom rutom Putovima Frankopana, svim lokacijama rute, interpretacijskim centrima, multimedijalnim sadržajem te mnogim aktivnostima provedenim kroz taj veliki županijski projekt. Osim toga, kao posebna zanimljivost, u Rijeci su prvi puta izloženi i kostimi Jurja Zigmana posebno kreirani za Putove Frankopana.

VIDEO DANA:

Od Dujma do Frana Krste, od Krka do Bečkoga Novog Mjesta, od 1118. do 1671. godine. Više od pet i pol stoljeća hrvatska povijest nezamisliva je bez Frankopana. Nema te važne društvene i političke dužnosti i uloge koju nisu obnašali; bili su kneževi, banovi, potkraljevi i ratnici, podupiratelji umjetnosti i pjesnici, a na kraju i politički prevratnici u potrazi za boljim svijetom. Iza njih su ostajali zakonici, statuti i druge važne uljudbene isprave, zabilježene na hrvatskome jeziku glagoljičkim pismom. U njihovoj lozi bilježi se niz od 114 Frankopana u 17 naraštaja. Ovdje je samo djelić njihove priče, a za nastavak krenite Putovima Frankopana.

Ulaz u Muzej je moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugoga odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju, a zbog ograničenoga broja posjetitelja (10) potrebno je najaviti se e-mailom na info@frankopani.eu ili telefonski na 091 444 0408.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari