NOVA CESTA

Odabrano najpovoljnije idejno rješenje „nove istočne ceste“ na otoku Krku!

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL

Članovima Koordinacije Grada Krka i Općina otoka Krka i predstavnicima Hrvatskih cesta prezentirana je „Stručna podloga – Državna (istočna) cesta na otoku Krku“ koju je izradio JU Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije.

Stručnom podlogom je detaljnije sagledano uže područje na kojemu su smještene tri varijante koridora „nove istočne ceste“ koji su bili predloženi Prostorno-prometno-građevinskom studijom cestovne mreže na otoku Krku.

JU Zavod je Stručnu podlogu izradio na inicijativu Koordinacije s ciljem odabira najpovoljnijeg koridora u odnosu na prirodna i antropogena obilježja prostora i okoliša, a kao podlogu za određivanje koridora u prostornim planovima jedinica lokalne samouprave.

VIDEO DANA:

Na temelju analiza postojeće dokumentacije i provedenih dodatnih terenskih istraživanja, odabrano je najpovoljnije rješenje za koje su definirane tri kritične dionice čije je rješavanje od značaja za ublažavanje negativnih utjecaja izgradnje ceste.

Na sjednici Koordinacije zaključeno je da je pri daljnjoj izradi idejnog rješenja potrebno uzeti u obzir utvrđenu problematiku i zaključke iz Stručne podloge te izraditi rješenje koje će na zadovoljavajući način riješiti prepoznate probleme.

Na taj način izrađeno i prihvaćeno idejno rješenje biti će podloga za daljnje definiranje koridora u prostornim planovima jedinica lokalne samouprave na području prolaska buduće ceste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari