JEDNOGLASNO PRIHVAĆEN PRIJEDLOG

Upravno vijeće Muzeja grada Rijeke prihvatilo imenovanje Mladena Urema novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Muzeja

Nakon zahtjeva vršitelja dužnosti ravnatelja Muzeja grada Rijeke, gosp. Vinka Ivića, za razrješenjem s navedene funkcije, članovi Upravnog vijeća Muzeja jednoglasno su prihvatili prijedlog za imenovanjem gospodina Mladena Urema novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Muzeja, do raspisa natječaja i izbora ravnatelja.

Nakon ove odluke Upravnog vijeća, prijedlog imenovanja g. Urema za v.d. Muzeja grada Rijeke bit će upućen Gradskom vijeću na izglasavanje. Sljedeća sjednica Gradskog vijeća planirana je za 7. prosinca.

Mladen Urem je povjesničar književnosti, publicist, urednik i nakladnik. Diplomirao je radiologiju na Medicinskom fakultetu te hrvatski jezik i književnost na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Autor je više knjiga, objavio je u inozemnoj i domaćoj časopisnoj periodici veći broj eseja i studija iz novije hrvatske književnosti, a posebno istraživanja života i djela Janka Polića Kamova. Suradnik je američkih, talijanskih, njemačkih i rumunjskih časopisa za književnost i drugih u kojima je objavio djela hrvatskih pisaca Janka Polića Kamova, Antuna Gustava Matoša, Miroslava Krleže, Ive Andrića i Ivana Gorana Kovačića. Surađivao je s brojnim inozemnim piscima, urednicima, publicistima i povjesničarima i mnogi drugi. Objavio je više od dvjesto radova iz povijesti hrvatske književnosti a objavio je, uredio i bio suradnikom na tristotinjak raznih naslova knjiga i časopisa.

Zaposlen je u Državnom arhivu u Rijeci kao voditelj Odjela arhivske knjižnice, čitaonice i nakladničke djelatnosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari