PROJEKT ''KRUŽNA 2022''

Urbani separe zazelenio i oslikao Kružnu ulicu!

Urbani separe je održao „Ćakulu o Kružnoj ulici“, kao završno događanje projekta “Kružna 2022” realiziranog u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva.

U Kružnoj ulici se 30. lipnja okupilo pedesetak građanki i građana među kojima i predstavnici Grada Rijeke, vijeća mjesnih odbora Brajda-Dolac i Školjić-Stari grad, brojnih udruga koje djeluju u Kružnoj, stručnjaci iz raznih područja te sami stanari, kako bi u uzajamnom dijalogu predstavili novi izgled ulice te pronašli rješenja raznim problemima vezanim uz istu.

VIDEO DANA:

Dvosatni razgovor rezultirao je popisom zapažanja, kao i konkretnih rješenja iz domena sigurnosti i komunalnog reda, pravovremene i suradljive komunikacije te daljnje aktivacije javnog prostora ulice, a koje zajednica u suradnji s mjesnim odborom Brajda-Dolac planira predstaviti nadležnim gradskim odjelima i gradonačelniku.

Razgovoru je prisustvovala i Dragica Fadljević, ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Grada Rijeke.

Grad Rijeka projekt „Kružna 2022“ podržao je s 21.730,67 kn kojim je kupljeno stotinjak biljaka i stabala, petnaest žardinjera, boja za oslikavanje te devet setova sklopivih stolova i stolica.

Kroz dvije radne akcije u lipnju više od 70 volontera sudjelovalo je u sadnji bilja te oslikavanju poda ulice, sakupivši preko 300 radnih sati. Uz same radne akcije odvijale su se aktivnosti poput buvljaka, razgovora, filmskih projekcija i biciklističkih vožnji.

„Kružna 2022“ jedan je od sedam projekta odabranih za sufinanciranje u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva. U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva od 2005. do 2021. godine realizirano je 111 projekata.

Riječki program lokalnog partnerstva se provodi od 2005. godine i jedan je od četiri modela kojima Grad Rijeka omogućava sudjelovanje građana u planiranju i korištenju proračunskih sredstava na području grada Rijeke, odnosno participativno budžetiranje, koje se u svijetu sve više promovira kao jedan od važnih načina uključivanja građana.

U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva (RPLP) koji omogućava da se neposrednim sudjelovanjem građana, udruga i mjesnih odbora u suradnji s Gradom Rijeka brže i ekonomičnije riješi dio potreba stanovnika uređenjem manjih javnih površina (dječja igrališta, drvoredi, neuređene zelene površine, manji divlji deponiji…), u ovoj će se godini realizirati sedam prijavljenih projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari