DRUGO IZDANJE

Zajedničkim koncertom polaznika zaključen glazbeni kamp PIG

Izvrsnim nastupom dvaju bendova završeno je drugo izdanje glazbenog kampa PIG koji se od 30 lipnja do 3. srpnja održavao u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Jedanaestero polaznika glazbenog kampa u dobi od 14 do 18 godina, četiri je dana vrijedno vježbalo na glazbenom repertoaru koji su izveli pred publikom. Skladbe poput Mala truba, Program tvog kompjutora, So lonely, Smells like teen spirit, American idiot, Vjeran pas, oduševile su u izvedbi mladih glazbenika

Polaznici su bili podijeljeni u dva benda kojima su nadjenuli imena Kurijera i Črna gruja, a svaki bend na koncertu je izveo 5 pjesama koje su tijekom održavanja kampa uvježbavali s mentorima.

U bendu Kurijera na bubnjevima je bio Erdijan Iljaz, bas gitara Marko Tomasić, gitara Luka Vičević, klavijature Lucijan Relja i pjevačica Julie Sukova.

VIDEO DANA:

U benu Črna gruja na bubnjevima je bio Roko Begonja, bas gitara Ivan Paro, gitara Dominik Ivanušić, gitara Dorian Hauzer Đurđević, klavijature Nika Ćosić i pjevačica Leonarda Jelušić.

Polaznike ovogodišnjeg kampa vodilo je čak deset mentora, odabranih prema instrumentima koje su polaznici odabrali kao i dvije mentorice koje su podučavale pjevanje. Tako su s polaznicima gitare i bas gitare radili Damjan Brnić i Imran Duraj, Kristijan Kirinčić i Goran Gregurev radili su s bubnjarima, Franciska Gluhak i Tihana Strčić davale su poduke u pjevanju, Dorijan Cuculić bio je mentor za klavijature, Vanja Kauzlarić davao je vrijedne savjete o osnivanju benda, a David Dubrović za rukovanje opremom dok je posebna gošća kampa u svojstvu motivatorice bila Ivanka Mazurkijević.

U svojoj jednosatnoj motivatorskoj radionici Ivanka je s polaznicima podijelila svoje bogato glazbeno i voditeljsko iskustvo. Mladim glazbenicima za kraj je poručila da ostanu svoji i drugačiji.

Glazbeni kamp PIG (proba-instrument-glazba), organizirali su Centar kulture Kostrena i Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji u suradnji s Udrugom Ri Rock.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari