Uređeno je igralište za djecu u Podhumu

FOTO: KOMUNALNI INFO

Općina Jelenje i KD Jelen nedavno su dodatno uredili postojeće dječje igralište u Podhumu

Postavljena je nova klupica za sjedenje, kao i novi stupići preko kojih je razvučen novi špag te je tako povećana sigurnost djece. Igra i druženje od sada će se odvijati u ograđenom prostoru. Također, iznova je oličen i osvježen novi pješčanik, držači za ljuljačke, kao i postojeća klupica za sjedenje te sprava za penjanje i istezanje. Igralište u Podhumu sada ima tri otvora za ulaz i izlaz iz parka.

Inače, Općina Jelenje veliku pažnju posvećuje svojim najmlađim sumještanima, pa tako i njihovoj veseloj i bezbrižnoj igri. U suradnji s Primorsko-goranskom županijom Općina Jelenje prije godinu i pol dana izgradila je novo dječje igralište u Velim Dražicama, s ciljem oplemenjivanja zapuštenog prostora i kreiranja novih sadržaja za najmlađe, djecu od 5 do 12 godina. Također, prije godinu dana Općina Jelenje vlastitim je sredstvima u potpunosti obnovila postojeće dječje igralište u Jelenju.

Općina i u sljedećem razdoblju planira oplemeniti zapuštene prostore i kreirati nove sadržaje za najmlađe sumještane. Razmatraju se nove lokacije za izgradnju dječjih igrališta, a postojeća će se postepeno dorađivati i oplemenjivati. Treba podsjetiti kako je početkom prosinca prošle godine, za blagdan sv. Nikole, Općine Jelenje rekreativcima, sportašima i obiteljima s djecom darivala novu rekreativnu šetnicu uz Sušicu, uz fitness-park s nizom sprava za vježbanje. Konfiguracija staze i kružni oblik idealni su za rekreacijsko trčanje i održavanje kondicije, no stazu se može prijeći i biciklom, a za djecu je uređeno dječje igralište s klupicama za odmor, kao i table s korisnim informacijama. Za kućne ljubimce pripremljen je takozvani parking za pse. Uređenje šetnice zajednički su realizirali Općina Jelenje i PGŽ, uz pomoć djelatnika KD-a Jelen koji su osmislili i uredili prostor.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari