LOKALNI IZBORI

Urednica lista “Opatija” pred izbore agitirala za sina; reagirao dogradonačelnik: “Ovo je FERnepotizam!”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“List Opatija trebao je prije svega biti neovisni list za sve Opatijce”, istaknuo je danas Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije

Danas je u Opatiji održana izvanredna konferencija za nivinare na temu “Nepotizam u Opatiji”.

Zamjenik gradonačelnika Ive Dujmića, dr.sc. Emil Priskić, rekao je kako je riječ o “neprimjerenoj situaciji gdje je Mirjana Rončević, pomajka Fernanda Kirigina, kao glavna urednica gradskog lista “Opatija” (financiranog iz proračuna Grada Opatije), zloupotrijebila svoj položaj glavne urednice te otvoreno hvalila svog sina i pozvala birače da glasaju za njega.”

Priskić je podsjetio da glavnog urednika i uređivački savjet gradskog lista imenuje Gradsko vijeće gdje je Fernando Kirigin bio predsjednik vijeća i sa predstavničkom većinom.

“Ovo je sasvim sigurno FERnepotizam! List Opatija trebao je prije svega biti neovisni list za sve Opatijce, gdje se glavni urednik ne uključuje direktno u lokalne izbore i sugerira za koga treba glasati. Međutim, kada imate svoju majku (pomajku) kao glavnu urednicu lista, a posao je dobila pomoću svog sina FERnanda, onda imate i ovaj najružniji oblik zlouporabe položaja glavnog urednika lista gđe. Rončević. Svaka majka najviše voli svoga sina, ali ovo doista nije fer, a nepotizam je oblik korupcije, pa prosudite sami.”, zaključio je svoje obraćanje Emil Priskić koji je novinarima podijelio preslike kolumne koja je na opatijskoj političkoj seni izazvala veliku pomutnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari