ZBOG VELIKOG INTERESA

‘Usijano more’: Čak tri besplatna stručna vodstva u posljednjem tjednu izložbe u Exportu

Foto: Tanja Kanazir

Izložba Usijano more, središnja izložba programa Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, koja naglasak stavlja na nove nevidljive ekonomije koje se vežu uz more, ušla je u posljednji tjedan u kojem će biti dostupna svim znatiželjnicima. Naime, izložba koja je od kraja kolovoza postavljena u prostoru Exporta na Delti, može se razgledati još samo do subote 31. listopada 2020.g..

U posljednjem tjednu, zbog velikog interesa, publici su na raspolaganju čak tri termina u kojima je organizirano besplatno stručno vodstvo izložbom.

U srijedu, 28. listopada vodstvo će se održati u 18.00 sati, kada će posjetitelje kroz izložbu voditi Ivana Katić, producentica izložbe i voditeljica projekata u udruzi Drugo more.

Foto: Tanja Kanazir

Vodstva kroz izložbu organiziraju se i u subotu 31. listopada kada je i zadnji dan izložbe. U 17.00 sati posjetitelje vodi Ivana Katić, a u 19.00 sati Davor Mišković, direktor udruge Drugo more i voditelj programa Dopolavoro.

S obzirom na važeće mjere za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u izložbenom prostoru i na vodstvu je ograničen, stoga su prijave do popunjenja mjesta obavezne na e-mail adresu: info@drugo-more.hr. Pri prijavi je potrebno naznačiti željeni dan i termin posjeta izložbi uz stručno vodstvo.
Posjetitelji se pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti ne preporučuje se dolazak na događanje.

Foto: Tanja Kanazir

Vodstvo je besplatno, uz ulaznicu čija je pojedinačna cijena 30 kuna. Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike uz predočenje važećih dokumenata. Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija uz predočenje važećih dokumenata ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Izložba Usijano more, čija je kustosica Inke Arns, na više od 1000 kvadrata Exportdrva, predstavlja radove petnaest umjetnika svjetskoga glasa koji se bave neuobičajenim i radikalnim pojavama, primjerice neobičnim Amazonovim trgovinama, poslovima čišćenja podataka koje korporacije dodjeljuju vanjskim tvrtkama, rudarenjem na velikim dubinama, podizanjem razine mora, skrivenim offshore oazama, mračnim carstvima amaterske pornografije, odnosno – „morem rada“.

Foto: Tanja Kanazir

Na izložbi su predstavljeni nagrađivani i međunarodno priznati umjetnici i skupine: Aram Bartholl, Ursula Biemann, DISNOVATION.ORG, Jacob Hurwitz-Goodman, Daniel Keller, Steffen Köhn, Lawrence Lek, Rebecca Moss, Jenny Odell, Elisa Giardina Papa, Lisa Rave, Marie Reinert, Tabita Rezaire, RYBN, Sebastian Schmieg i Hito Steyerl.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari