USKORO 5. RIJEKA NAUTIC SHOW: „Brdo“ noviteta, atraktivnih plovila i popratnih programa!

U Rijeci će se od 29. rujna do 1. listopada održavati 5. Rijeka Nautic Show. Predstavlja se sedamdesetak proizvođača plovila, opreme i ponuđača različitih usluga u nautici

Svečanim otvorenjem u petak u 11 sati započet će jubilarno izdanje sajma na kojem će se predstaviti sedamdesetak proizvođača plovila, opreme i ponuđača različitih usluga u nautici. Izložbeni prostori bit će kao i prijašnjih godina smješteni na Gatu Karoline Riječke i prostorima između Adamićevog gata i Rive Boduli.

Rijeka je kroz svoju povijest često bila početna luka velikim i malim brodograditelja iz koje su prvi puta isplovljavali na zahtjevno nautičko tržište, a posljednjih godina, zahvaljujući riječkim regatama, postala je i sve omiljenije odredište jedriličara, tako da će ove godine po prvi puta na sajmu biti dobro zastupljene i jedrilice.

Među 50-tak plovila ipak će najzastupljenija biti motorna plovila domaćih brodograditelja čiji proizvodni program idealno odgovara potrebama i mogućnostima lokalnog tržišta.

Važan dio sajma je prateći program namijenjen posjetiteljima. Uz pokaznu vježbu Županijskog operativnog centra PGŽ, vožnje gusarskim brodom „Korsaro“ i razgled ophodnog broda Hrvatske ratne mornarice, posjetitelji će moći posjetiti izložbu inovacija u nautici i upoznati se s novim zanimljivim projekatima.

Osim predstavljanja proizvodnje hrvatskog ronilačkog odijela i projekta izrade vodocikla iza kojeg stoji skupina studenata Tehničkog fakulteta Rijeka „Riteh Waterbike Team“, program će nadopuniti prezentacija riječke jedrilice Reacher 780 kao i projekt škole jedrenja riječke tvrtke SAIL-ING, od početnog do naprednog stupnja i adrenalinskog jedrenja na atraktivnim „jurilicama“.

Punu podršku ovom značajnom nautičkom događaju od samog početka pružaju glavni sponzor sajma ACI d.d. te glavni pokrovitelji i suorganizatori Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka. Rijeka Nautic Show održava se i pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice grada Rijeke, Luke Rijeka i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka.

Važnost održavanja nautičkog sajma u Rijeci prepoznali su brojni sponzori i mediji. Uz 5. Rijeka Nautic Show u svojstvu sponzora bit će Jadrolinija, Croatia osiguranje, Grawe osiguranje, Zagrebačka banka, tvrtka Ino-Arh, auto kuća AC Dujmović, Botel Marina, Forum ugostiteljstvo kao i medijski pokrovitelji Novi list, Kanal Ri, Soundset Radio Trsat, Burza Nautike, portal Riječanin i mnogi drugi.

Radno vrijeme sajma je u petak 29. 9. od 11 do 19 sati, u subotu 30. 9. od 9 do 20 sati, a u nedjelju 1.10. sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati. Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 10,00 kn, a njezinom kupnjom osim razgleda sajma, ostvaruju se i besplatne vožnje gusarskim brodom „Korsaro“.

Program događanja kao i sve dodatne informacije i kontakti navedeni su na internetskoj stranici sajma www.rijeka-nautic.com ili na Facebook stranici Rijeka Nautic Show.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views