ZA SPORTAŠE, TRENERE, RODITELJE… U Rijeci počinje 1. Tjedan sportskog usavršavanja Primorsko-goranske županije

Foto: Ilustracija

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije prvi put organizira Tjedan sportskog usavršavanja Primorsko-goranske županije

Cilj projekta je usavršiti postojeći stručni kadar, potaknuti na stvaranje novog, inzistirati na stvaranju pozitivnih navika i smanjenja zdravstvenih anomalija uzrokovanih nekretanjem i sve-prisutnijim sjedilačkim načinom života.

Obnoviti znanja, steći nove spoznaje i uvježbati konkretne tehnike koje se mogu primjenjivati u radu, te kroz sustavni pristup povećali učinkovitost vještina u sportu.

Kako bi se dao veći naglasak na važnost usavršavanja, predavanja i ostale aktivnosti bit će koncipirane u jednom tjednu, ali se neće međusobno isključivati, kako bi sportaši, treneri, roditelji, dionici u sportu i svi ostali mogli prisustvovati većini aktivnosti.

PROGRAM:

25.9.2017 13:00 – 16:30 PRINCIPI VJEŽBANJA U FUNKCIJI ZDRAVLJA  26.9.2017 12:00 – 15:30 SPORTSKA ADMINISTRACIJA  27.9.2017 13:00 – 17:00 PSIHOLOGIJA U SPORTU 28.9.2017 13:00 – 17:00 PSIHOLOGIJA U SPORTU29.9.2017 12:00 PROMOCIJA POLAZNIKA SPORTSKOG UČILIŠTA

Edukativna radionica Principi vježbanja u funkciji zdravlja održat će se u ponedjeljak na Bazenima Kantrida. Radionica se sastoji od predavanja i vježbi u bazenu na temu relaksacije, samo-masaže i vježbe disanja koje će voditi predavači Jasna Lulić Drenjak i Hrvoje Vlahović.

Drugi dan sportskog usavršavanja rezerviran je za sportsku administraciju. Visoka poslovna škola Par domaćin je volonterima na upravljačkim pozicijama u sportskim klubovima. Detalje financijskog poslovanja  neprofitnih organizacija prezentirat će Bisera Karanović i Sandra Borši.

Srijeda i četvrtak rezervirani su za sportsku psihologiju. Interaktivni prijenos praktičnih znanja i alata koji se mogu primijeniti u svakodnevnoj praksi prezentirat će nam Boris Balent – sportski psiholog, Ana Kobilšek – vrhunska sportašica i Hrvoje Šašek – trener. Radionica će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te će predavači, svatko iz svog kuta gledanja,  prezentirati vještine uspješne komunikacije i koncentracije u sportu. Sve radionice broje maksimalno 30 polaznika kako bi se osigurao kvalitetan interaktivan rad, a slobodnih mjesta više nema.

Tjedan sportskog usavršavanja zaključit će svečana dodjela diploma polaznicima Sportskog učilišta koji su završili Programe osposobljavanja za poslove trenera/ice:  boćanja, jedrenja, košarke, sportsko-rekreacijskih aktivnosti, rukometa, ronjenja, odbojke i vaterpola.

Svečana promocija održat će se u petak 29. 09. 2017. g. s početkom u 12:00 sati u Guvernerovoj palači.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari