Uskoro gradnja sortirnice otpada u Mihačevoj dragi, nastavlja se ulaganje u zbrinjavanje otpada

Idi na originalni članak
Foto: Čistoća

Osim trećeg reciklažnog dvorišta koje se gradi u Ulici Jože Vlahovića na Krnjevu, uz subvenciju fondova Europske unije, uskoro počinje gradnja sortirnice otpada u Mihačevoj dragi.

Oglas

VIDEO DANA:

Gradnjom reciklažnih dvorišta i sortirnica nastoji se pojačati primarna selekcija i zbrinjavanje glomaznog i opasnog otpada te svog otpada koji se ne može zbrinuti redovnim radom komunalnih tvrtki.

„Otvaranjem još jednog reciklažnog dvorišta izvršavamo svoje obveze, a ostaje nam izgradnja još jednog reciklažnog dvorišta na istočnom dijelu grada, gdje postoji problem s adekvatnom lokacijom“, rekao je gradonačelnik.

Na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike prijavljen je projekt sortirnice reciklabilnog otpada koja bi se trebala izgraditi u Mihačevoj dragi. U sortirnici, čija je procijenjena vrijednost 37 milijuna kuna, od čega bi udio sufinanciran iz EU fondova iznosio 31 milijuna, odvajat će se otpad prikupljen u Čistoćinim posebnim spremnicima za metal, plastiku, tetra ambalažu, staklo i papir, nakon čega će se odvojeni otpad prodavati kao sekundarna sirovina.

Za projekt je osigurano zemljište i građevinska dozvola, a nakon završetka natječaja i eventualne uspješne aplikacije, očekuje se kako bi sortirnica mogla započeti s radom u 2021. godini.

Exit mobile version