Uskoro kreće treća faza obnove Lječilišnog centra Veli Lošinj

U četvrtak 12.prosinca održat će se posljednja sjednica Županijske skupštine u ovoj kalendarskoj godini, najavio je na današnjem susretu s novinarima predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Od ukupno 18 točaka dnevnog reda izdvojio je inicijativu za izmjenu i dopunu Prostornog plana Primorsko-goranske županije.

Dodao je kako je riječ o izmjenama koje su, između ostalog, inicirali gospodarski subjekti. Među njima i državna tvrtka JANAF na čije će se traženje u prostornom planu povećati dozvoljene količine prekrcaja sirove nafte. Na zahtjev brodogradilišta Kraljevica u prostorne dokumente „vratit“ će se pozicija velikog doka, a u Malom Lošinju od postojeće luke formirat će se dva lučka bazena od kojih će jedan biti za razvoj marine.

Nastavak ulaganja u Lječilišni centar Veli Lošinj najavila je resorna pročelnica Đulija Malatestinić koja je rekla da kreće 3. faza ulaganja i to u nadogradnju i rekonstrukciju objekta Park dva te kuhinje. Vrijednost radova je oko 22 milijuna kuna, a predviđeni rok dovršetka je 18 mjeseci. Investicija će se financirati iz tri izvora, županijskog proračuna, decentraliziranih sredstava zdravstva te prihoda same ustanove. PGŽ je u temeljitu obnovu lječilišta krenula još 2013.godine i do sada je kroz dvije faze u tu zdravstvenu ustanovu uloženo preko 28 milijuna kuna.

Do kraja slijedeće godine bit će dovršena i dva kapitalna projekta u školstvu, dogradnja osnovne škole Jelenje Dražice sa sportskom dvoranom, vrijedna 39,7 milijuna kuna kao i dogradnja osnovne škole u Matuljima, investicija teška 12 milijuna kuna, najavila je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Već druge godine kreće se s novim velikim projektima, izgradnjom sportske dvorane Medicinske škole, izgradnjom nove osnovne škole u Marinićima te dogradnjom u Rabu. Uspješnom prijavom Ugostiteljske škole u Opatiji na regionalne centre kompetentnosti već drugi tjedan očekuje se potpisivanje ugovora kojim će se za radove i opremu škole osigurati 30 milijuna kuna a ukupno bi se trebalo povući oko 100 milijuna kuna. U projekt regionalnog centra bit će uključene i ostale tri ugostiteljske škole u našoj Županiji, U Crikvenici, Krku i Malom Lošinju.

Pročelnica Stilin izvijestila je i da je od Ministarstva došla odluka o obaveznoj nadoknadi dana izgubljenih u štrajku, ukupno njih 17. Same škole predložile su da se 16 nastavnih dana nadoknade odradi skraćivanjem zimskih i proljetnih praznika te produljenjem školske godine. Tako će 23.prosinca za školarce biti radni dan, nastava će biti i od 7. do 10. siječnja kao i od 14. do 17. travnja dok će prema tom prijedlogu školska godina za osnovce trajati  do 26. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari