NOVA HORIZONTALNA SIGNALIZACIJA

Uskoro nova regulacija prometa u centru Rijeke, u ulicama Riva i Ivana Zajca iscrtana nova signalizacija. Počele i gužve!

U ulicama Riva i Ivana Zajca iscrtana je nova horizontalna signalizacija

Zbog radova na rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje i kolničke konstrukcije u Adamićevoj ulici, ona će se zatvoriti za sav promet a promet će se odvijati dvosmjerno ulicom Riva i ulicom Ivana Zajca.

Zbog početka radova, za vikend, 27. i 28. siječnja 2024. godine stupa na snagu privremena prometna regulacija kojom se Adamićeva ulica zatvara za sav promet te će se prometovanje kroz centar grada preusmjeriti na Ulicu Riva, gdje će biti zastupljen dvosmjerni režim kretanja vozila.

Podsjetimo, uz radove na rekonstrukciji vodoopskrbe i odvodnje koje je ugovorio KD Vodovod i kanalizacija, na ovoj dionici rekonstruira se i kolnička konstrukcija i signalizacija što je ugovorila tvrtka Hrvatske ceste te rekonstruira sustav oborinske odvodnje što je pak ugovorio Grad Rijeka.

Složeni radovi koje provodi više investitora zahtijevali su i potrebu koordinacije svih uključenih u njihovu izvedbu, a apel svim građanima za strpljenje i razumijevanje uputila je i Silvana Sorić, rukovoditeljica Poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta. Podsjetivši kako je 2015. godine sklopljen okvirni sporazum Hrvatskih cesta, KD Vodovoda i kanalizacije te Grada Rijeke o obnovi državne ceste D8, istaknula je kako je nakon završene rekonstrukcije Krešimirove ulice, slijede radovi na Adamićevoj ulici. Kako je kazala pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Grada Rijeke Maja Malnar, radovi u Adamićevoj ulici trebali bi biti gotovi 30. rujna 2024. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari