USKORO U RIJECI: Šesti riječki Dani tehničke kulture posvećeni – dronovima!

Dan tehnicke kulture na Korzu 2013. (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Organizator Dana tehničke kulture je Zajednica tehničke kulture Rijeka koja okuplja lokalne udruge tehničke kulture

Dan tehničke kulture zbog najave nepovoljne vremenske prognoze prebačen je s petka, 4. svibnja na četvrtak 24. 5. Aktivnosti na Korzu odvijat će se od 10-16 sati.

Ova se manifestacija se organizira s ciljem prezentacija udruga tehničke kulture grada Rijeke dinamičkim prikazom aktivnosti te poticanjem mladeži i građana na uključivanje u jednu od niza tehničkih aktivnosti.

Službeno otvorenje Dana održat će se u 13 sati, a predviđene radionice i prezentacije odvijat će se u velikom šatoru na Korzu od 10 do 16 sati. Organizator Dana tehničke kulture je Zajednica tehničke kulture Rijeka koja okuplja lokalne udruge tehničke kulture, a ovaj se događaj zbiva šesti put zaredom.

Pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić kazala je kako će se građani moći upoznati s mnogim aktivnostima riječkih tehničara, među kojima je spomenula i više od stotinu osnovnoškolaca koji će predstaviti sebe i svoj rad.

„O tehničkoj kulturi se sve govori, no ona je posebno važna za razvoj današnjice i društva, stoga će Grad nastaviti financirati i podržavati ovaj događaj“, rekla je pročelnica te pozvala sve zainteresirane da 24. svibnja dođu na Korzo.

Prema riječima Kazimira Mihića, tajnika Zajednice tehničke kulture Rijeka, ovogodišnji je Dan posvećen dronovima, odnosno različitim aspektima njihove izrade i upotrebe, a Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka i koordinator programa naveo je kako će se predstaviti dvanaest strukturnih grana tehničke kulture, od modelarskih i maketarskih aktivnosti do ronjenja i zrakoplovstva. Skočaj je, uz aktivno sudjelovanje 23 udruga, članica Zajednice, najavio i gostovanja udruga iz Zagreba i Splita.

Više informacija o Danu tehničke kulture dostupno je na web stranicama Zajednice tehničke kulture Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views