FRANKOPANSKI USKRS

Uskrsni ponedjeljak donosi jedinstveno događanje u Gradu Grobniku

Nakon uspješnog “Grobničkog frankopanskog adventa” Grad Grobnik će u svom kaštelu biti domaćinom još jednog jedinstvenog događanja – Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu, koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, s početkom u 14 sati.

 Bit će to doista posebno događanje koje će započeti otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kaštela kojem će posebnu draž dati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika (a i šire), dugačak čak 15 metara i koji će se svečano rezati u 14:30 sati na jedinstven način.

Kaštel Grad Grobnik

Organizatori Općina Čavle i TZ Općine Čavle najavljuju posebnog gosta koji će biti dio ovog svečanog čina i koji će se družiti te fotografirati sa posjetiteljima. To će cijelom događanju dati na dodatnoj atraktivnosti – riječ je i glumcu Pašku Vukasoviću, popularnom Krivomiru iz hit serije Mrkomir I, koja je snimana i u samom Kaštelu Grada Grobnika.

Tako će Krivomir napokon “zasjesti na vlast” te svojom sabljom označiti početak podjele rekordnog šišera.

Nakon svečanog rezanja šišera uslijedit će i njegova podjela, a uz ovu uskrsnu slasticu domaćini će podijeliti i 200 komada posebnih frankopanskih pisanica ekskluzivno pripremljenih za ovaj dan.

VIDEO DANA:

Za najmlađe je, s početkom u 15 sati, spremna i atraktivna potraga za zmajevim jajima, te će tako vođeni zagonetkama animatora u kaštelu potražiti skrivena jaja nakon što svatko od njih “preuzme titulu kneza ili kneginje od Kaštela”.

Cijelo događanje imat će i glazbenu kulisu koju će stvarati izvrsna klapa Baladur, a posjetitelje će dočekati i prigodna ugostiteljska ponuda.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu završit će u 18 sati. Tako će se spustiti zastor na uskrsna događanja koja će Grobničankama i Grobničanima te njihovim gostima ponuditi još jednu originalnu i atraktivnu manifestaciju koja je nastavak jedne nove priče koja se piše na Grobniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari