ZA SVAKOGA PO NEŠTO

GalerijaPovodom Uskrsa vas u Kastvu čekaju razne aktivnosti

Lijepo vrijeme i topliji dani podsjetili su nas da se približava Uskrs, a u Kastvu smo dolazak najvećeg kršćanskog blagdana oplemenili baštinom i tradicijom.

Na Cvjetnicu je kastavska Fortica bila spremna, uređena u prigodno uskrsno ruho. Velikoj pisanici s vizurom Kastva dodana je nova s prikazom Malika, dobrog šumskog patuljka, koju je napravio Zoran Elmagias Drnjević, a oslikao Edi Gustin. Njima su se pridružile i pisanice sa simbolima mira koje su oslikali Fiorellini i Pandice iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.

Tu je i cvjetni proljetni foto punkt s kojeg možete ovjekovječiti čuveni najljepši pogled na Kvarner. 

Za Veliki tjedan pripremili smo radionice za najmlađe;

  • četvrtak 14.04. u 17 sati – pod Ložom počinje dječja kreativna radionica oslikavanja pisanica, zečića na stalku i raznih proljetnih ukrasa.
  • subota, 16.04. u 11 sati – nalazimo se pod Ložom i krećemo u potragu za pisanicama po ulicama stare kastavske jezgre. Do pisanica ćemo stići tražeći interesantne poruke i rješavanjem zagonetki.

Na Uskrsni ponedjeljak pod Ložom u 10 sati počinje uskrsni doručak na kojem ćemo posjetiteljima ponuditi tradicionalne uskrsne delicije: kuhanu šunku, pogaču, jaja, luk i degustaciju kastavske belice.

VIDEO DANA:

U 15 sati krećemo u vođenu šetnju po kastavskoj šumi, Malikovim putima i kastavskoj jezgri uz vodiča Radovana Brnelića.

Mirne blagdane i Sretan Uskrs!

TZG Kastva

Kontakt: Saša Brusić:  sasa.brusic@kastav-touristinfo.hr; tel.091 2828196

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views1 Views