310 SUDIONIKA

Galerija | Uspješno održana 29. EKO Kostrena; Prikupljeno 5 kubika otpada

Ovogodišnja 29. EKO Kostrena okupila je 310 sudionika od čega stotinjak ronioca, a svi zajedno čistili su kostrensko priobalje i morsko dno. Još jedna uspješna eko akcija privedena je kraju čime se obilježio i Svjetski dan zaštite okoliša.

Klub podvodnih aktivnosti Kostrena još je jednom pokazao koliko je EKO Kostrena postala prepoznatljiva akcija na koju se svake godine odazove velik broj volontera i ronioca.

Ugodno kostrensko subotnje prijepodne započelo je okupljanjem ispred klupskih prostorija KPA Kostrena, gdje je sudionike dočekala dobro raspoložena ekipa ronioca i klupskih volontera. Prijavljeni sudionici podijeljeni su u manje skupine te upućeni u raznim smjerovima po obalnoj šetnici kako bi na svojoj ruti prikupili otpad. Istovremeno s plaže Lumbortovo (ispod prostorija KPA Kostrena) u more su krenuli brojni ronioci.

Prikupljeno 5 kubika otpada

Vrijedne ruke ronioca i ostalih sudionika akcije prikupile su oko 5 kubika otpada iz mora i obalnog pojasa. U odnosu na prošlu 2022. godinu to je čak 3 kubika manje.

EKO Kostrena održava se u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena uz potporu Općine Kostrena, Primorsko-goranske županije, KD Kostrena, Dezinsekcije d.o.o. te DIP Ravnateljstva civilne zaštite Rijeka.

Prvo kolo Kupa RH u daljinskom plivanju perajama
Po završetku eko akcije, održalo se prvo kolo Kupa Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama za sve kategorije. U natjecanju je sudjelovalo 8 klubova i 61 natjecatelj. Rezultati natjecanja bit će objavljeni u ponedjeljak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari