USTROJEN STOŽER ZIMSKE SLUŽBE: Održavanje cesta u Rijeci u zimskom periodu povjereno tvrtki Ceste-Rijeka

Održavanje prohodnosti cesta na području grada Rijeke u periodu od 15. studenog 2018. do 15. ožujka 2019. godine povjerit će se tvrtki Ceste-Rijeka d.o.o. koja je na javnom nadmetanju ponudila iznos od 3.755.812,50 Kn sa PDV-om

Radi održavanja prohodnosti cesta u zimskim uvjetima, sprječavanja poledice i uklanjanja snijega s nogostupa, trgova, stubišta, pješačkih zona, autobusnih stajališta i organiziranja javnog gradskog prijevoza, uprave te trgovačka i komunalna društva u čijoj su nadležnosti poslovi održavanja, donijeli su međusobno usklađene operativne programe i izvršili pripreme za rad i pružanje usluga u zimskim uvjetima.

Ovisno od prognoze meteoroloških uvjeta i vremenskih prilika Operativnim Programima održavanja cesta utvrđena su četiri stupnja pripravnosti.

Gradonačelnik je imenovao Stožer zimske službe na čijem je čelu Elio Biasiol, iz Rijeka prometa d.d. Sve informacije prema građanstvu dostavljat će glasnogovornica stožera zimske službe Kristina Danilović Prijić iz KD Autotrolej.

Direkcija za komunalno redarstvo obavijestit će sve nadležne odjele o provođenju obveze uklanjanja snijega i leda s javnih površina, odnosno posipanja solju ili pijeskom javnih površina ispred gradskih ustanova.

Odlukom o komunalnom redu nogostup koji se nalazi ispred stambenog ili poslovnog objekta dužan je od leda i snijega očistiti vlasnik ili korisnik tog objekta, dok je za uklanjanje snijega i leda s kolodvora, parkirališta pod naplatom, tržnica na malo, pješačkih staza na groblju i auto taxi stajališta, obveza pravnih i fizičkih osoba koje taj prostor koriste za obavljanje djelatnosti. Direkcija za komunalno redarstvo će u vršiti pojačani nadzor nad poštivanjem navedenih odredbi te kažnjavati počinitelje prekršaja.

Za vrijeme zimskih uvjeta i Prometna policija provodit će pojačanu kontrolu imaju li vozila propisanu zimsku opremu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari