USUSRET 3. EUROPSKIM SVEUČILIŠNIM IGRAMA: Najveći dobitak – gradnja tri nova paviljona na Sveučilišnom kampusu!

Foto: Ilustracija (smotra.uniri.hr)

Jedan od glavnih motivatora za dobivanje domaćinstva za Europske sveučilišne igre 2016. u Rijeci bila je izgradnja tri paviljona za sudionike natjecanja na Sveučilišnom kampusu čime će se po okončanju Igara povećati i smještajni kapaciteti za riječke studente, rečeno je na današnjem kolegiju gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela

Na kolegiju se čulo i kako teku pripreme za ovu veliku manifestaciju koja će obilježiti društveni život grada predstojećeg ljeta. Riječ je, naime, o najvećem ovogodišnjem multisportskom natjecanju u Europi i najvećem sportskom natjecanje u povijesti Hrvatske koje će se u Zagrebi i Rijeci održavati od 12. do 25. srpnja. U 14 dana u Zagrebu u Rijeci natjecat će se 5.500 studenata koji dolaze s više od 300 europskih sveučilišta iz 45 europskih država.

Pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović iznio je informacije o riječkom dijelu priprema za održavanje Europskih sveučilišnih igara 2016. godine.

„U Rijeci se očekuje dolazak oko 1300 studenata koji će se natjecati u 21 sportu, a prvi put su organizirana i dva sportska natjecanja za studente s invaliditetom. To su redom rukomet, košarka, košarka 3 na 3, nogomet, futsal, ragbi 7, odbojka, odbojka na pijesku, sportsko penjanje, bridž, šah, golf, tenis, stolni tenis, badminton, veslanje, karate, taekwondo, judo, plivanje, vaterpolo te plivanje i stolni tenis za osobe s invaliditetom“, rekao je Načinović a prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Za natjecanja i treninge koji će se odigrati u Rijeci i dijelom u Opatiji ustupit će se na korištenje sportski objekti, bez plaćanja naknade: Bazeni Kantrida, Centar Zamet, Dvorana Mladosti, dvorana „3 Maj na Kantridi“, prostor na Gatu Karoline riječke te u dvorana Marino Cvetković u Opatiji.

Studenti će biti smješteni na Sveučilišnom Kampusu na Trsatu, a za to će se prije početka Igara izgraditi tri paviljona s ukupno 754 ležaja. Prvi gosti paviljona bit će upravo sudionici igara i to oko 1.300 studenata. Osim studenata, u manifestaciji će sudjelovati još 1.500 volontera, od toga njih 500 u Rijeci, te 12.000 akreditiranih osoba.

„Temeljna vrijednost Igara je koncept zajedništva srca i uma u svrhu promicanja svih ključnih vrijednosti koje zastupa studentski sport: znanja, edukacije, razboritosti, snage, energičnosti i ljubavi, što predstavlja karakteristike koje studentima pomažu da dosegnu izvrsnost u akademskom i sportskom životu. Domaćinstvo nad Igrama Gradu Zagrebu i Gradu Rijeci donijet će višestruke pozitivne efekte, promičući ih u moderne svjetske turističko-sportske destinacije“, zaključio je Načinović.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo kako je upravo gradnja triju paviljona na Sveučilišnom kampusu u Rijeci bila glavni motivator za dobivanje domaćinstva za Europske sveučilišne igre 2016., čime će se po završetku Igara povećati smještajni kapaciteti za studente na riječkom Sveučilištu. Osim toga, s obzirom na veliki broj volontera, naglasio je da će to biti i prilika mladima da se angažiraju i upoznaju studente iz drugih europskih zemalja.

sat igre

Grad Rijeke za promociju Igara odobriti besplatno korištenje slobodnih lokacija reklamnih prostora u sklopu autobusnih čekaonica i reklamnih stupova, a prije dva dana ispred Gradske knjižnice Rijeka postavljen je i sat za službeno odbrojavanje preostalog vremena do početka Igara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari