IMENOVANI ČLANOVI ODBORA

Usvojen petogodišnji Plan za zdravlje Grada Rijeke

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

Gradonačelnik Vojko Obeersnel je na kolegiju gradonačelnika objavio kako je donio Plan za zdravlje Grada Rijeke za razdoblje od 2019. do 2024. godine, nastao u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“.

Grad Rijeka odavno je dio projekta zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije, koji je do danas prošao kroz šest faza, a u svakoj od njih fokus rada bio je stavljen na različite ključne teme. Trenutno je u tijeku sedma faza projekta koja je započela 2019., a trajat će do 2024. godine.

Na trećoj konsenzus konferenciji projekta„Rijeka – Zdravi grad“, održanoj 2017. godine, određeni novi prioriteti rada projekta, koji se naslanjaju na dosadašnji rad, a koji su bili temelj za izradu prioriteta „Plana za zdravlje“.

Tako će u narednih pet godina s ciljem poboljšanja kvalitete života Riječana kroz „Plan za zdravlje“ staviti veći fokus na potporu obitelji i mladima, zdravo starenje, cjelovitu skrb o mentalnom zdravlju, otvorenost prema potrebama osoba s invaliditetom te unapređenje kulture življenja, čuvanje javnog prostora te zaštita okoliša.

Gradonačelnik je imenovao i članove Upravljačkog odbora projekta „Rijeka – Zdravi grad“. Oni su ujedno imenovani i kao voditelji tematskih grupa projekata, koje se naslanjaju na prioritete projekta i „Plana za zdravlje“.

Prihvaćeno izvješće o radu vijeća mjesnih odbora

Prihvaćeno je i izvješće o radu vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke u 2019. godini.

Vijeća mjesnih odbora provela su 144 planirane aktivnosti za koje je utrošeno 801.387,04 kuna, dok je za ostale troškove rada mjesne samouprave, od režijskih troškova prostora preko naknada za vijećnike do provođenja izbora za članove vijeća mjesnih odbora, izdvojeno nešto više od milijun kuna.

Izvanredne okolnosti održavanja kolegija zbog protuepidemijskih mjera

Zbog poštivanja protuepidemijskih mjera, sjednica kolegija gradonačelnika održana je u Gradskoj vijećnici. Iako su se gradonačelnik, pročelnici i ostali suradnici redovito sastajali, javni gradonačelnikov kolegij održan je prvi put nakon tri i pol mjeseca.

U međuvremenu je doneseno 253 zaključaka, a od proglašenja epidemije 142 zaključka. Doneseno je 22 zaključka vezanih uz mjere i način funkcioniranja gradske uprave te gradskih komunalnih i trgovačkih društava i ustanova nakon proglašenja epidemije koronavirusa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari