Utvrđen uzrok zagađenja dijela plaže Slatina u Opatiji

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Naporima stručnjaka Trgovačkog društva LIBURNIJSKE VODE d.o.o. otkriven je uzrok onečišćenja morske vode u luci Portić te na dijelu plaže Slatina, odnosno plićaku ispod hotela Milenij

Djelatnici Trgovačkog društva LIBURNIJSKE VODE d.o.o. su korištenjem metode ispitivanja dimom, bojom te kamerom (CCTV inspekcija) utvrdili vezu između starog zidanog oborinskog kanala koji se nalazi u luci Portić te hotela Imperijal, priopćili su danas iz Grada Opatije.

U višednevnim ispitivanjima isključene su sve mogućnosti onečišćenja, iz svih okolnih kolektora sanitarne odvodnje, te je utvrđeno kako dio otpadne sanitarne vode iz Hotela Imperial otječe u stari zidani oborinski kanal koji se nalazi u lučici Portić.

Bez odgode su obaviještene odgovorne osobe Hotela Imperial koje su preuzele odgovornost da će u što kraćem roku otkloniti nedostatake sanitarne odvodnje Hotela Imperial, kako bi se u što kraćem roku otklonio i sam uzrok zagađenja morske vode u luci Portić te na dijelu plaže Slatina, odnosno plićaku ispod hotela Milenij.

Grad Opatija će nastaviti požurivati radnje otklona uzroka onečišćenja.

O utvrđenom činjeničnom stanju obaviještena i nadležna Državna vodopravna inspekcija radi poduzimanja radnji iz nadležnosti tog upravnog tijela prema zagađivaču“, stoji u priopćenju Grada Opatije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari