NAKON STRAVE U LOPAČI: Cesta koja život znači – je li osoba mogla biti spašena da je sanirana cesta Grohovo-Lopača?

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Djelatnici hitnih službi prije bi došli do požarišta i unesrećenih osoba da su mogli koristiti cestu Grohovski put odnosno odvojak te ceste prema Lopači

U današnjem požaru u Psihijatrijskoj bolnici Lopača jedna je osoba poginula a više njih je ozlijeđeno. (OVDJE)

U trenutku požara, u bolnici je bilo stotinjak osoba. Požar je izbio na trećem katu oko 16 sati. (OVDJE)

Djelatnici hitnih službi prije bi došli do požarišta i unesrećenih osoba da su mogli koristiti cestu Grohovski put odnosno odvojak te ceste prema Lopači.

Ovako, vozila hitne pomoći, vatrogasaca, policije… do požarišta su morali ići preko Čavli i Grobnika što im je uvelike produžilo putovanje. A znamo koliko u sličnim situacijama katastrofe unesrećenima znače sekunde, a kamoli minute!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Podsjetimo, cesta Grohovo-Lopača zatvorena je već četiri godine zbog klizišta koje je uništilo dio ceste.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Već dugo stanovnici toga kraja a najviše Grobničani inzistiraju da se cesta ponovno dovede u funkciju, no iz više razloga sanaciji se dosad nije pristupilo.

Prije svega, teren i dalje nije stabilan odnosno pogodan za sanaciju ceste bez opširnijeg zahvata koji bi, naravno, i stajao puno više novaca. A novaca – nema.

Iako je u studenome prošle godine klizište i uništenu cestu obišla i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović te izjavila kako bi se zajedničkim dogovorom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i države trebalo iznaći rješenje za sanaciju ceste Grohovo-Lopača (OVDJE), ta sanacija do danas nije u planovima za realizaciju.

Nikola Ivaniš, Kolinda-Grabar Kitarović, Marko Filipović, Elio Biasiol i Robert Marčelja

U cijeloj priči oko „sanacija DA ili Ne“ nekako se najmanje spominjala činjenica da rečena cesta, ma kako uska i neatraktivna bila, u značajnoj mjeri skraćuje put do Psihijatrijske bolnice Lopača.

A koliko je upravo to važno za štićenike bolnice i sve one koji skrbe o njima, vidjelo se danas – nažalost na jako ružan način…

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari