Uvodi se novo autobusno stajalište na Rujevici, mnogim Riječanima to će olakšati život

Foto: Facebook

Stanovnici naselja Blažićevo A, B, C i D, Minakovo i dio ulice Pehlin ostali su nepovezani s centrom gradom pa se moraju voziti oko pola sata duže, a zbog nepostojanja autobusnog stajališta na Rujevici.

Jedina stajališta su u ulici Antuna Barca ispod Plodina i kod stadiona na Rujevici, pa je u ime stanovnika Pehlina, vijećnica Ljiljana Cvjetović zamolila gradske službe za postavljanje još jednog autobusnog stajališta kod Interspara.

Linija 7a mogla bi uskoro dobiti novo stajalište kod Interspara na Rujevici. To je kratki rezime rasprave s nedavne sjednice Gradskog vijeća, odnosno pitanja vijećnice Ljiljane Cvjetović, koja je kazala kako nakon zadnje izmjene kretanja linije 7a, autobus više ne prolazi kroz Pehlin, već prolazi ulicom Antuna Barca.

Ovim putem prenosimo i odgovor gradonačelnika, Vojka Obersnela.

“Nastavno na upit članice Gradskoga vijeća, kao i iskazani interes drugih građana, vezano uz stajalište kod Interspara na kružnom toku Rujevica, obavještavam Vas da će Rijeka promet d.d., u narednom periodu izraditi prometni elaborat za uvođenje novog stajališta, te će se ono realizirati nakon dobivenih dozvola i suglasnosti nadležnih ustanova, kako to nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama”, odgovorio je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari