PRIKUPLJENO 17 DOZA KRVI

Galerija | Uz Dan policije: Policajci u Rijeci darivali krv, odana počast poginulim braniteljima, družili se s djecom u vrtiću

U Policijskom domu u Rijeci danas je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Akciju je organizirao Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka

Humanitarna akcija je trajala od 9 do 12 sati i pri tome je prikupljeno 17 doza krvi. Od djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske koji redovito daruju krv, danas je to za Harija Brnada, zamjenika načelnika Policijske uprave bilo 35. darivanje krvi, a Antoniji Ferenčak iz I. policijske postaje Rijeka 10. darivanje krvi.

Osim policijskih službenika iz Policijske uprave primorsko-goranske, možemo istaknuti i jednog darivatelja iz Mjesnog odbora Brašćine koji je krv darovao čak 116. put.

“Zahvaljujemo svim darivateljima koji su se odazvali akciji i još jednom pokazali humanost na djelu.”, poručili su iz PU primorsko-goranske.

Uz današnju akciju darivanja krvi, a u okviru obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, prigodne aktivnosti održane su i prošlog tjedna na području grada Raba i Vrbovskog. Ondje je odana počast braniteljima poginulima u Domovinskom ratu i sjećanje na preminule policijske službenike. Njima u spomen, predstavnici policijske postaje Rab i članovi Udruge umirovljenika MUP-a Rab položili su vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u parku Boškopin u Rabu te zapalili svijeće na grobovima preminulih policijskih službenika u Mundanijama i Banjolu. K tome je i služena sveta misa.

U Policijskoj postaji Rab organizirali su i posjet djece iz Dječjeg vrtića „Pahuljica“. Mališani su u pratnji svojih odgajateljica imali priliku, u druženju s policijskim službenicima, upoznati policijske poslove ali i tehniku, vozila te drugu policijsku opremu. Ovakvim susretima djeca od malih nogu razvijaju povjerenje i prijateljski odnos s policijom.

Predstavnici Policijske postaje Vrbovsko su na Dan policije, 29. rujna, položili cvijeće i zapalili svijeće na centralnom spomeniku poginulim braniteljima na mjesnom groblju u Vrbovskom, a potom je u crkvi sv. Ivana Nepomuka služena sveta misa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari