JESEN U RIJECI

Uz Jesenski sajam, u Rijeci se održava i Eko-etno sajam

Jesen u Rijeku dovela dva zanimljiva sajma – na mostu ispred hotela Continental otvoren je Jesenski sajam na Kontu, dok se u Verdijevoj ulici održava Eko-etno sajam autohtonih proizvoda Kvarnera.

Na već tradicionalnom Jesenskom sajmu na Kontu proizvođači iz cijele Hrvatske predstavljaju svoje proizvode – jesensko cvijeće, sezonsko voće, suhomesnate proizvode, med i pčelarske proizvode, goji bobice i zdravu hranu, razne namaze od sezonskih proizvoda te drvene igračke i drvene potrepštine poput pribora za kuhanje. Mogu se također kupiti i svježe pečene fritule.

Sajam se održava od 23. do 26. rujna i može se posjetiti od 8 do 19 sati, a organizira ga Rijeka plus.

U petak, 24. rujna od 9 do 11 sati Komunalno društvo Čistoća dijelit će sadnice svim zainteresiranim građanima. I ove godine će KD Čistoća sudjelovati akcijom dijeljenja sadnica – trajnica zainteresiranim građanima, a koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice. Radi se o otpornim višegodišnjim cvatućim trajnicama i ukrasnima travama. Sve te biljke mogu još niz godina ukrašavati balkone, vrtove i okoliše zgrada, a sve  s ciljem doprinosa ekološkoj održivosti urbane sredine. Uz sadnicu će građani dobiti upute o uzgoju, brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život.

VIDEO DANA:

U želji da se osvijesti važnost biljaka u urbanoj sredini KD Čistoća će dijeliti i priručnik o autohtonom bilju grada Rijeke koji je proizašao iz suradnje KD Čistoće i Javne ustanove Priroda. U njemu građani mogu doznati sve o samoniklim biljkama koje susreću u urbanom zelenilu, njihovoj važnosti za ljude i životinje, te kako se pojedine vrste koriste u tradicijskoj medicini ili kulinarstvu.

Eko-etno sajam autohtonih proizvoda Kvarnera otvoren je u Verdijevoj ulici pored HNK Ivana pl. Zajca Kazališta.

Na Eko-etno sajmu izlagači predstavljaju svoje rukotvorine – od modnih dodataka, originalnih suvenira do kućanskih potrepština i igrački.

Sajam je organiziran u sklopu Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije Fiumare i može se posjetiti do subote, 25. rujna od 9 do 14 sati.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari