UZ LIVE-IZVEDBU BARBARE MUNJAS: U subotu ujutro na Čajnom trgu jedinstvena pop-up knjižara

Posjetitelje očekuju market knjiga, kreativna radionica za najmlađe, oslikavanje trga, glazbeni nastupi i diskusija, sve uz finu kavu i kolač

Desetu ediciju vRIska, međunarodnog festivala autora i najdugovječnijeg sajma književnosti u Rijeci, obilježit će jedinstvena proslava ovog jubileja. Pitoreskni Trg Matije Vlačića Flaciusa u subotu 3. lipnja ugostit će pop up knjižaru i bogati kulturni program.

Očekuju vas market knjiga, kreativna radionica za najmlađe, oslikavanje trga, glazbeni nastupi i diskusija, a sve uz finu kavu i kolač.

U dijelu marketa knjiga moći ćete pronaći naslove ‘Europom u 30 knjiga’, visokokvalitetne biblioteke koja prezentira vrhunska književna djela napisana na tzv. malim jezicima i književnostima. Sve što vas je ikad zanimalo o radu i karijeri u kulturnim i kreativnim industrijama saznajte u razgovoru sa spisateljicom Željkom Horvat Čeč, urednicom u izdavačkoj kući V.B.Z. Marijom Bošnjak i Leom Jurin, dizajnericom i članicom kreativnog kolektiva Kombinat.

Željka Horvat Čeč (Foto-Siniša Sunara)

Najmlađi će uživati u radionici prema slikovnici Riba duginih boja, koja se smatra klasikom među slikovnicama i dobitnica je mnogobrojnih svjetskih nagrada po izboru struke, ali i djece.

U kasnijem, kretivnom druženju, zajednički će se oslikavati površina trga.

Sve navedeno zaokružit će live izvedba Barbare Munjas, glazbenice koja je stasala u Gustafima i kao frontmenica Barbara, benda s kojima posjeduje dva hvaljena albuma, “Monfiorenzo Underground” (2013.), te “Santa Barbara” (2014).

Barbara Munjas

U subotu će Barbara premjerno prezenitirati novi materijal na engleskom jeziku u jedinstvenoj solo izvedbi.

Na Čajnom trgu okupanom mirisima autohtonog bilja osvježenje ćete moći pronaći i u komplementarnim hladnim Samovar čajevima te Ebbas cuisine slasticama. Glazbenu atmosferu nu-disco i cosmic electro ritmovima kreirat će DJ di.merkl.

Pop up knjižara trajat će od 10 do 14 sati, a za detaljan program posjetite službenu stranicu događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari