'OD IZVORA DO MORA'

Uz Rječinu održana eko akcija, volonteri čištili područje od Banskih vrata do mlina Žakalj

Kao dio ekološkog projekta „Od izvora do mora“ održana je eko akcija čišćenja područja od Banskih vrata na Grobničkoj cesti do mlina Žakalj

Akciju su organizirali Upravni odjel za komunalni sustav i promet Grada Rijeke, Planinarsko društvo Kamenjak i KD Čistoća d.o.o.

Ekološki projekt „Od izvora do mora“Eko akcija uz Rječinu s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada, provode tvrtke Coca-Cola Hrvatska, Konzum, Jutarnji list te Udruga gradova. Projekt ima u fokusu, uz akcije čišćenja, potporu i poticaj sadnji drveća u hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama.

Partneri natječaja „Od izvora do mora“ za 2024. godinu su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Uprava za klimatske aktivnosti i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari