UZ „UMJERENU“ BUKU: Ugostiteljski objekti u užem centru grada u vrijeme Karnevala mogu raditi od o-24 sata

Ugostitelji iz centra koji spadaju u navedene kategorije neće morati podnositi pojedinačne zahtjeve za produženje radnog vremena

Svim ugostiteljskim objektima iz skupine „Restorani“, „Barovi“ i „Objekti jednostavnih usluga“ koji posluju u užem centru grada, te ugostiteljima koji pružaju usluge izvan objekta tijekom karnevalskih zabava u prostoru skladišta 43, na adresi Grobnička riva, bit će omogućeno raditi od 0.00 do 24.00 sata, pod uvjetom da ugostitelj poštuje propise o zaštiti od buke, potvrđeno je na današnjem gradonačelnikovu kolegiju.

Ugostitelji koji pripadaju gore navedenim skupinama, neće morati podnositi pojedinačne zahtjeve za produženje radnog vremena. Podsjetimo, za ljubitelje maškara organiziraju se Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom u bivšoj zgradi Export drva na Delti – Grobnička riva.

Ne samo ovom odlukom, Grad Rijeka će i ove godine pružiti podršku organizaciji Riječkog karnevala koji je kroz dugogodišnji kontinuitet postao najznačajnija karnevalska svečanost u Republici Hrvatskoj.

Riječki karneval je kulturna baština Hrvatske, jak turistički adut grada Rijeke, zabavno-sportska i kulturna manifestacija omiljena od strane građana svih generacija i interesa.

Službeno, Riječki karneval 2017. započeo je 17. siječnja podizanjem Pusta i zastave karnevala, a nastavljen je izborom Kraljice riječkog karnevala i primopredajom ključa grada maškarama.

Karneval završava 1. ožujka 2017. godine, a do tad nas još očekuju 9. Carnival Snowboard Session 2017. u organizaciji Snowboard Kluba „Nine“ iz Rijeke, u subotu 4. 2. u 13:00 sati na Gatu Karoline Riječke, zatim 26. Maškarani Auto – Rally ”Pariz – Bakar, u subotu, 11. 2. u 10:00 sat, 21. Dječja karnevalska povorka, u subotu, 18. 2. u 13:00 sati, 11. Humanitarna maškarana jota i 11. Humanitarna karnevalska maneštra, u subotu, 25.02. u 11:00 sati na Trgu Republike Hrvatske i u Bazarigovu prolazu, 18. Humanitarni karnevalski bal, u subotu, 25. 2. u 21:00 sat – Palača Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja te veliko finale, 34. Međunarodna karnevalska povorka, u nedjelju, 26. 2. u 12:00 sati – mimohod oko 10.000 sudionika u stotinjak karnevalskih grupa svih tradicijskih maski, karnevalskih grupa, alegorijskih kola iz Hrvatske i inozemstva, kao kulminacija karnevalskih svečanosti u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari