ZBRAJAJU SE ŠTETE

Video | Uznemirujuće snimke uništenja u Gorskom kotaru: Šteta od poplava iznosi oko 2 milijuna kuna, oštećeno je 25 km lokalnih cesta!

Poplava u dolini Kupe u Gorskom kotaru izazvala je velike štete. Pogledajte video!

Stanovniku Broda na Kupi, Stanku Raukaru, bilo je poplavljeno dvorište i pomoćni objekti.

Stanko je za razliku od nekih drugih stanovnika Broda na Kupi još dobro prošao.

“Štete su nastale prvenstveno na obiteljskim objektima, na mnogim zelenim površinama – vrtovima, voćnjacima a pogotovo infrastrukturi. Najviše je stradalo naselje Kuželj, uzvodno gore na Kupi 5 kilometara. I naselje Kupa, Brod na Kupi je isto imao štete na kućama koje su uz sam vodotok.”, otkriva Davorin Klobučar, predsjednik Mjesnog odbora Broda na Kupi za Kanal Ri.

Bili su to apokaliptični prizori, u samo nekoliko sati vodostaj rijeke porastao je za čak četiri metra. Štete se još uvijek zbrajaju.

“Odnijelo nam je i uništilo oko 25 kilometara nerazvrstanih i lokalnih cesta, situacija je takva da sve one ceste koje vode do manjih naselja u brodskoj dolini, a bile su pod bujičnim poplavama, da su sada u katastrofalnom stanju.”, kaže Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica.

Po prvim procjenama ukupna šteta iznositi će oko 2 milijuna kuna.

“Dio šteta je već saniran jer ceste prije svega moraju biti prohodne, a kasnije ćemo ih uređivati kako bi trebalo. Nakon toga će slijediti sanacija koju ćemo plaćati mi iz svog proračuna, iako je obećanje župana prilikom obilaska bilo da će pomoći da sve što je uništeno da se vrati u početno stanje.”, kaže gradonačelnica Delnica.

Građani kojima je uništena imovina mogu se javiti Mjesnom odboru Broda na Kupi.

Izvanredno stanje srećom je gotovo, no posljedice će se osjećati još dugo, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari