OBAVLJEN NADZOR

Uzrok masovnom pomoru miševa u Matuljima i Opatiji još nije poznat: ”Nakon analize lešine građani će dobiti upute”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije povećani broj uginulih glodavaca obrazložili su poduzimanjem mjera DDDD

Mišja groznica hara Hrvatskom, a razlog pomora miševa u predjelima Matulja i Opatije još uvijek nije poznat, no Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata za Novi list je potvrdila da se radi na njegovom razotkrivanju.

Zbog prijava građana o povećanom broju uginulih glodavaca Sanitarna inspekcija je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i komunalnim redarstvom obavila nadzor.

Poslali uzorak na analizu

“Općina Matulji je samoinicijativno poslala uzorak lešine glodavca na analizu u ovlaštenu ustanovu te će se ovisno o rezultatima analize građanima dati odgovarajuće upute, odnosno ako će biti potrebno, poduzet će se propisane mjere prema preporuci nadležnog epidemiologa, odnosno eventualne dodatne mjere deratizacije na javnim površinama”, izvijestili su iz Državnog inspektorata.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije povećani broj uginulih glodavaca obrazložili su poduzimanjem mjera DDDD. “Ove je godine zabilježen porast populacije divljih glodavaca koji zbog nedostatka hrane dolaze u urbane sredine gdje jedinice lokalne samouprave uz ugovorene ovlaštene izvođače DDD mjera poduzimaju potrebne mjere”, poručio je Vladimir Mićović, ravnatelj NZZJZ-a PGŽ-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari