ODLIČNE VIJESTI

Valamar diže plaće za više od 5.000 djelatnika: stručnim pozicijama i do 2.000 eura neto

Plaće u vrhu sezone za stručne pozicije iznosit će između 1.400 i 2.000 eura neto, a tijekom 2024. godine Valamar će otvoriti dodatnih 400 radnih mjesta na neodređeno vrijeme

Valamar i ove godine nastavlja sa značajnim ulaganjima u zaposlenike te u dogovoru sa socijalnim partnerima povećava osnovnu plaću za više od 5.000 djelatnika.

Stručnim pozicijama do 2.000 eura neto

Rastu i primanja za stručne pozicije – kuhara, konobara, recepcionara i niz drugih pozicija u hotelima, kampovima i ljetovalištima koja će u vrhu sezone iznositi između 1.400 i 2.000 eura neto. Sobarice, pomoćni kuhari, pomoćni konobari, kuhinjski radnici, serviri i ostala radna mjesta primat će u vrhu sezone između 1.000 i 1.300 eura.

„Živi destinaciju“

Zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele ove godine će dobiti dodatnih 400 eura neto u okviru mjere „Živi destinaciju“ kojom Valamar potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje te nudi niz pogodnosti za djelatnike u destinacijama u kojima posluje. Tu su i benefiti poput programa Krov nad glavom kojim se stalnim zaposlenicima i stalnim sezoncima u programu V+3 nudi mogućnost ostvarenja dodatka za najam stana u iznosu do 500 eura mjesečno.

U Valamaru nagrade mogu doseći i do dvije dodatne plaće

U 2023. godini Valamar je zaposlenicima isplatio i brojne druge nagrade: djelatnici zaposleni kroz cijelu godinu primili su 13. plaću i božićnicu u neto iznosu od 1.000 eura, dok su sezonski radnici primili božićnice u iznosu od 70 do 200 eura. Također, zaposlenici su dobili i dar za djecu od 133 eura po djetetu te Valfresco bon u iznosu od 133 eura za kupovinu svježih domaćih proizvoda. Povrh toga, najuspješnije djelatnike Valamar dodatno nagrađuje izdašnim nagradama za poseban angažman, uspješnost i ostvarenje izvanrednih ciljeva. Nastavlja se i program nagrađivanja za zaposlenike koji uspješno preporuče buduće djelatnike u Valamaru u iznosu od 100 do 300 eura.

„Kako bismo zadržali poziciju najboljeg poslodavca u turizmu koju imamo već sedam godina za redom, Valamar svake godine nudi sve bolja primanja i uvjete, priliku za dugoročni razvoj karijere kao i podršku za život i rad u našim destinacijama. Osiguravanje prostora za stanovanje izrazito je važno za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turističkom sektoru i za, uostalom, ostanak domaće radne snage u Hrvatskoj. Zadovoljstvo zaposlenika je naš prioritet, stoga smo i ove godine odlučili podići ljestvicu, kako u atraktivnim primanjima, tako i u ostalim pogodnostima”, istaknula je Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamaru.

Valamar je ove godine ponovno proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i ugostiteljstvu te je jedina turistička kompanija na listi 20 najboljih hrvatskih poslodavaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari