U PGS-U ZADOVOLJNI

Vasilić zadovoljan rezultatima PGS-a; Ivaniš: “Počeli smo razgovarati sa SDP-om o suradnji u Gradskom vijeću”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić, koji je u prvom krugu osvojio osmi gradonačelnički mandat u Krku, na konferenciji za novinare u Rijeci u srijedu je izrazio zadovoljstvo rezultatima stranke u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji

Darijo Vasilić je istaknuo da je PGS sudjelovao na izborima u gotovo svim jedinicama lokalne samouprave u županiji, te osvojio 50 vijećničkih mjesta. To je isto kao i prije četiri godine, ali je, s obzirom na smanjenja broja vijećnika, ostvaren bolji rezultat, rekao je.

U prvom krugu načelnički mandat je dobio PGS-ov Robert Marčelja i nezavisni načelnici Mošćeničke Drage i Malinske-Dubašnice, koje podržava ova stranka, istaknuo je Vasilić.

PGS-ov kandidat za gradonačelnika i počasni predsjednik stranke Nikola Ivaniš ustvrdio je da je PGS samostalnim nastupom sudjelovao u dokazivanju snage lijevog centra u Rijeci.

I u Rijeci su osvojena tri vijećnička mandata, kao i u prošlom mandatu, ali je to bolji rezultat zbog smanjenja riječkoga gradskog vijeća s 38 na 31, rekao je. “Mi smo faktor koji će osigurati stabilnost u Rijeci”, naveo je.

Upitan hoće li podržati kandidata SDP-a Marka Filipovića i dati preporuke svojim biračima da glasaju za njega u drugom krugu, Ivaniš nije želio odgovoriti. “Počeli smo razgovarati sa SDP-om o suradnji u Gradskom vijeću”, rekao je. (Hina)

Foto: Mateo Levak/Riportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari