VEČERAS U FILODRAMMATICI (20): Ingrid Divković predstavlja svoju „Knjigu za divlju ženu“!

Popularnu spisateljicu, kolumnisticu, blogericu i esejisticu šira riječka publika pamti po iznimno popularnom eseju „Postoji jedan ŠTADA grad“ 

Večeras u Filodrammatici s početkom u 20 sati riječka književnica Ingrid Divković predstavlja svoju novu, drugu knjigu – „Knjiga za divlju ženu“.

Popularnu spisateljicu, kolumnisticu, blogericu i esejisticu šira riječka publika pamti po iznimno popularnom eseju „Postoji jedan ŠTADA grad“ koji je po objavljivanju na web portalu Riječanin odnosno na Facebook stranicama portala Riječanin „ubrao“ na tisuće lajkova, komentara i reakcija ushićenih čitatelja.

IMG_0960

Ingrid Divković otada uspješno razvija i svoju spisateljsku karijeru obilježenu i knjigama poput „J..e li vas ego“, a prije desetak dana u Zagrebu je predstavila svoju drugu knjigu „Knjiga za divlju ženu“ koju će večeras predstaviti i Riječanima.

Prema njezinim vlastitim riječima, „Knjiga za divlju ženu“ je zbirka „kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu. “Knjiga za divlju ženu ” je knjiga utjehe i knjiga ljubavi.“

Ingrid Divković u „Knjizi za divlju ženu“ progovara o statusu nježnijeg spola u društvu, što je oduvijek zahvalna ali i dan-danas pomalo škakljiva tema. Još uvijek, a pogotovo iz jednog kuta gledanja, živimo u muškom svijetu u kojem su žene često diskriminirane, i u poslovnom i u društvenom smislu. U 21. smo stoljeću i mnoge su se stvari izmijenile unatrag, recimo, stotinjak godina, ali od svake se žene danas očekuje da uz uspješnu karijeru bude i uzorna majka, domaćica, ali i dobra ljubavnica svome suprugu .

IMG_0959

Može li to današnja žena ispuniti? U knjizi Ingrid opisuje žene koje se s jednakom strašću bore i za ljubav. Izgubljene u kreditima, majčinstvu, karijeri, za sebe imaju najmanje vremena. No Ingrid želi predstaviti jednu „novu ženu“ – veselu, strastvenu i neobuzdanu – divljakušu, ženu današnjice!

„Ja sam uoči riječke promocije nestrpljiva i vrlo vrlo uzbuđena. Obećajem vam iskrenu, otvorenu i nadasve emotivnu večer. Večer bez nepotrebne pompe, bez lažnih i namještenih osmijeha. Očekujem vas otvorenog srca. Očekujem vas u onom obliku u kojem jeste, a ne u kojem bi po njihovom mišljenju trebale biti!“, poručuje riječkim čitateljima Ingrid Divković uz dodatak kako inspiraciju za ovu knjigu duguje Clarissi Pinkoli Estes, autorici knjige “Žene koje trče s vukovima”.

Posebna gošća promocije je Alis Pečarić Marić, strastvena čitateljica, autorica popularnog bloga “Čitaj knjigu” koji na poseban način njeguje ljubav prema knjigama i čitanju

IMG_0958

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari