Večeras u Rijeci Rudimental, TBF, Krešo Bengalka… kreće spektakularni koncertni program Student Day Festivala!

Dosad najzvučnije festivalsko gostovanje, uz slobodan ulaz, rezultiralo je i velikim interesom javnosti iz cijele zemlje, pa organizatori očekuju da će oboriti rekord posjećenosti SDF-a čija događanja tijekom tjedan dana posjeti oko 40 tisuća ljudi

Bivša skladišta Export na Delti bit će večeras poprište najvećeg spektakla u desetogodišnjoj povijesti Student Day Festivala i najzanimljivijeg glazbenog događanja u Hrvatskoj – na vrhuncu prve večeri SDF-a nastupit će britanska koncertna atrakcija Rudimental koja okuplja stotine milijuna fanova diljem svijeta.

Slobodan ulaz

Dosad najzvučnije festivalsko gostovanje, uz slobodan ulaz, rezultiralo je i velikim interesom javnosti iz cijele zemlje, pa organizatori očekuju da će oboriti rekord posjećenosti SDF-a čija događanja tijekom tjedan dana posjeti oko 40 tisuća ljudi.

Već i prije slavnih Britanaca, glavna pozornica – koja se ove godine nalazi u halu unutar zgrade skladišta – ponudit će odličan koncertni program. Otvara ga u 20.30 sati izvrsni mladi riječki rock bend Fanaa, nakon koje nastupa slovenska grupa Generator, energičan bend čija je eklektična glazba nesputana žanrovima.

Foto: FB Rudimental

Uslijedit će splistki „pjesnik ulice“ i jedan od trenutačno najaktualnijih repera u Hrvatskoj, Krešo Bengalka i njegovi sugrađani, „maheri zdravog đira“ iz grupe The Beat Fleet.

Nakon Rudimentala, program će zatvoriti DJ Miren Zaverski.

Odličan program nudi i KBS WareHouse stage

Uz Main stage, odličan program večeras ima i KBS WareHouse stage.

Otvara ga opatijska hip-hop grupa Reinkarnacija nakon koje slijedi nastup zagrebačke trap atrakcije High5. Tako energičan uvod dobit će još energičniji nastavak uz moćni house i techno koji će dominirati skladistem ExPort Drva sve do kraja festivala.

Savršen prijelaz u elektroniku ponudit će Vojko Mecena, eksplozivnom fuzijom house i bass glazbe, zvuka karakterističnog za UK plesne podije, a glavne zvijezde večeri biti će dvije poznate i priznate dame riječke DJ scene, Marina Karamarko i Ana Antonova uz support DJ iz Liminal i KBS Entertainment crewa.

Svira se i na Kampusu

Prije početka programa na Delti, svira se i na Kampusu gdje traju brojna sportska, zabavna i edukativna događanja, kao i koncert riječkih demo bendova.

Nastupaju GEM (Good Evil Men), Zenoth, Hermanos, NELAAY, Mamut i Dijagnoze, a najbolji izvođač po izboru publike imat će priliku otvoriti sutrašnji koncertni program na Delti!

Uz koncerte, na Kampusu se predstavljaju studentske udruge, a održava se i Sajam rukotvorina u suradnji sa Savjetom mladih PGŽ.

Sportski „nastrojeni“ studenti imaju priliku okušati se u raznim natjecateljskim disciplinama, a posebna atrakcija sportskog programa bit će tradicionalna utakmica između Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke, koja počinje u 18 sati.

Noćna utrka „Zasvijetli za druge“

Sportskih događanja bilo je i sinoć, ali s humanitarnom notom. Naime, na Kampusu se održala noćna utrka „Zasvijetli za druge“ na kojoj se uz pratnju DJ-a natjecalo više od 200 trkača, koji su kupnjom svjetleće narukvice podržali projekt KosaRi studenata Medicinskog fakultata, čiji je cilj izrada perika za djecu oboljelu od onkoloških i autoimunih bolesti.

EscapeKampus

Ranije istog dana studenti su imali priliku pokazati primjenu teoretskih znanja stečenih tijekom svojih fakultetskih dana u praksi, i to u uzbudljivim uvjetima utrke s vremenom. Naime, brojne grupe studenata sudjelovale su u „bijegu iz sobe“ nazvanom EscapeKampus u kojem su tražili izlaz rješavajući rješavajući zagonetke iz matematike, povijesti, znanosti i inženjeringa.

Primjerice, u povijesnom dijelu morali su pretraživati literaturu iz različitih područja vojne povijesti, a u znanstvenom rješavati zadatke vezane uz testiranje pH otopine, optike i botanike.

Program je jučer zaključen filmskom večeri u Akvariju, na kojoj je prikazan film „Voleći Vincenta“, fascinantna priča ispričana vizualnim stilom slavnog umjetnika Vincenta van Gogha, na kojoj je radilo 115 slikara koji su napravili više od 65 tisuća kadrova oslikanih uljem na platnu!

Izrada murala na stepeništu

Za razliku od Van Gogha, riječki studenti Akademije primijenjenih umjetnosti umjesto platna za svoj su medij izabrali – beton. Naime, jučer je nastavljena izrada murala na stepeništu kraj Akvarija i Restorana Kampus, vizualne atrakcije koja će trajno uljepšati studentske dane na Trsatu.

Svoj obol umjetničkom dijelu ovogodišnjeg Student Day Festivala dali su i posjetitelji Kampusa koji su na postavljeno platno unosili svoje kreacije: od točke ili crtice pa do razrađenih likovnih ideja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views