Večeras u riječkom MMSU za građane stručno vodstvo kroz izložbu Davida Maljkovića “S kolekcijom”

Foto: Riportal

Riječ je o izložbi koja transformira Muzej moderne i suvremene umjetnosti u živo kolektivno tijelo izlažući ga brojnim interakcijama, s ljudima i događajima

U petak 31. siječnja, dan prije službenog otvorenja programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je prva velika EPK izložba – „S kolekcijom“ vizualnog umjetnika Davida Maljkovića.

“CRVENA ZGRADA” Večeras se otvara prva velika EPK izložba – „S kolekcijom“ Riječanina Davida Maljkovića

Iz riječkog MMSU-a pozivaju građane da im se u četvrtak 20. veljače od 19 sati pridužite uz stručno vodstvo kroz izložbu “S kolekcijom” za sve zainteresirane građane.

Riječani “navalili” na otvorenje izložbe riječkog umjetnika Davida Maljkovića “S kolekcijom”!

David Maljković rođen je 1973. u Rijeci. Živi i radi u Zagrebu. Njegove recentnije samostalne izložbe uključuju The Renaissance Society u Chicagu, Palais de Tokyo u Parizu, Kunstmuseum u Sankt Gallenu, BALTIC Centre for Contemporary Art u Gatesheadu, Kunsthalle u Baselu, Van Abbenmuseum u Eindhovenu, Secession u Beču. Izlagao je na 11. Gwangju bijenalu, 56. Venecijanskom bijenalu, 29. Bijenalu u Sao Paolu, 11. i 9. Istanbulskom bijenalu i dr., a radovi su mu dio kolekcija brojnih svjetskih muzeja, među ostalim Centra G. Pompidou u Parizu, MUMOK-a u Beču, Museo Reina Sofia u Madridu, MoMA-e u New Yorku, Stedelijk muzeja u Amsterdamu, Tate kolekcije u Londonu.

Kustosica izložbe je Ivana Meštrov. Asistentica kustosice je Katerina Jovanović.

“S kolekcijom” nastaje u suradnji s Dorom Budor, Nikom Mihaljevićem, Norom Turato, Petrom Mršom, Radio Rožom, Damirom Čargonjom Čarlijem, Brankom Cerovcem, Klasom Grdićem, Igorom Rukavinom, Žarkom Violićem, Theodorom de Canzianijem, WHW Akademijom, Werkplaats Typografie te Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari