Velika pomoć mališanima: U Marinićima otvoren kabinet za senzornu integraciju

Foto: Inc.hr

U Marinićima je otvoren kabinet za senzornu integraciju unutar kojeg će se pružati edukacijsko-rehabilitacijske usluge (logopedski i rehabilitacijski tretmani i terapija senzorne integracije)

Ovakve usluge su deficitarne na većem području Republike Hrvatske pa i u Primorsko-goranskoj županiji.

Otvaranjem kabineta trebale bi se smanjiti dugačke lista čekanja djece s teškoćama na edukacijsko-rehabilitacijski tretman i omogućiti im pravovremeni tretman.

Kabinet je otvorila tvrtka INC d.o.o. čije se osnovna djelatnost svodi na savjetovanje, izradu senzornih elemenata te opremanje kabineta za senzornu integraciju i Snoezelen soba za opuštanje u odgojno-obrazovnim ustanovama te pružanje usluga terapije senzorne integracije u opremljenom kabinetu unutar prostora tvrtke.

Otvaranju je nazočila i zamjenica načelnice Općine Viškovo Snježana Podobnik.

„Općina Viškovo pozdravlja inicijativu ove privatne tvrtke ponajprije jer su usmjereni na rad s djecom i mladima provodeći terapije senzorne integracije i programe rane intervencije. Posebno nam je drago što je riječ o mladim poduzetnicima koji obavljaju djelatnost koja je deficitarna i koristi široj društvenoj zajednici. Istaknut ću da su se javili na naš Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za poticanje razvoja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti Općine Viškovo za 2019. godinu te im je odobreno 3 tisuće kuna za osnivanje novoga gospodarskog subjekta i 9 tisuća kuna za nabavu opreme i inventara. Vidimo ih kao potencijalne suradnike na jednom od prijavljenih projekata Općine Viškovo jer želimo izgraditi senzornu sobu za edukacijsko-rehabilitacijski tretman djece s teškoćama u razvoju“, rekla je zamjenica općinske načelnice Snježana Podobnik.

Senzorna integracija je proces tijekom kojeg putem moždanih živaca do mozga dolaze osjetilne informacije iz naših osjetila. Djeca i osobe s poremećajima poput poremećaja iz spektra autizma, cerebralne paralize, ADHD-a, intelektualnih teškoća ili demencija nerijetko imaju poteškoća u senzornoj integraciji, odnosno pridavanju smisla senzornim informacijama i odgovorom na zahtjeve okoline. Kabineti za senzornu integraciju i Snoezelen sobe, jednom rječju senzorne sobe, su prostori koji djeci i osobama s gore navedenim teškoćama omogućavaju optimalne uvjete za obradu osjetilnih informacija, a time i stvaraju mogućnost za usvajanje novih vještina i učenje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari