Želite kod djeteta razviti svijest o važnosti ekologije? Odvedite ga na ekološku pričaonicu

FOTO:Dnevni boravak susjedstva Kostrena/Ilustracija

Nakon uvodnog motivacijskog razgovora o moru, slijedi čitanje priče, a nakon čitanja razgovor o knjizi i igrana temu: što u moru predstavlja otpad i koje su opasnosti odlaganja otpada u more

U utorak, 18. veljače u 18:30 sati u Dnevnom boravku susjedstva Kostrena, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, Narodna knjižnica Kostrena organizira pričaonicu za djecu, uz ekološku slikovnicu Kornjačica i more,autorica Becky Davies i JenniePoh, o maloj kornjači koja se suočava sa zagađenjem svog jedinog doma.

Pričaonicu, koja je namijenjena djeci predškolske i mlađe školske dobi, vodi ravnateljica Narodne knjižnice Kostrena Draga Vučinić. Nakon uvodnog motivacijskog razgovora o moru, slijedi čitanje priče, a nakon čitanja razgovor o knjizi i igrana temu: što u moru predstavlja otpad i koje su opasnosti odlaganja otpada u more. Cilj je potaknuti svijest o ekologiji i brizi za more i okoliš kod djece, a ulaz je slobodan.

Dnevni boravak mjesto je susreta i druženja u svakom od 27 susjedstava Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kojim se potiče stvaranje ugodne atmosfere u svakom pojedinom susjedstvu, u prostorima u kojima se i domaći i gosti osjećaju kao kod svoje kuće.  Dnevni boravci 27 susjedstava osmišljeni su kao svojevrsni nasljednici lokalnih čitaonica, knjižnica i domova kulture, koji su bili centri okupljanja i druženja, razmjene znanja te općenito kulturnog i umjetničkog života zajednice. Svaki od lokaliteta Dnevnih boravaka u svih 27 susjedstava ujedno je i središnje mjesto informiranja o samom susjedstvu, zajednici i mogućnostima uključivanja u rad, volontiranja i/ili sudjelovanja u aktivnostima programa susjedstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari