IZAZOVNA GODINA ZA PROMET U RIJECI

Velike promjene u centru Rijeke: Riva konačno bez automobila, u travnju se zatvara parkiralište Putnička obala

Najkasnije početkom travnja zatvara se parkiralište na Putničkoj obali a parking seli na Deltu kod Exportdrva. Više u video prilogu!

Godina 2024. bit će posebno izazovna za odvijanje prometa u Rijeci.

S najavljenim početkom radova u Adamićevoj i okolnim ulicama ukidaju se i parkirna mjesta. Već ovoga tjedna ona u ulici Riva, a na proljeće i parkiralište na Putničkoj obali koje može primiti oko 370 vozila.

No otvarit će se privremeno parkiralište na Delti.

Riječ je o natkrivenom parkirališnom prostoru na Delti iza zgrade Exportdrva kapaciteta 600 vozila. A boljoj protočnosti prometa, barem kada je riječ o teretnim vozilima, mnogo će značiti interna cesta na lučkome području, od nekadašnje petrolejske luke do Metropolisa.

“Prošla je tehnički pregled, i to ide u korist smanjenja gužve kroz grad. Tako će od 2. veljače sav kamionski promet koji je bio usmjeren na Žabicu biti usmjeren na cestu D 403 i spomenutu internu cestu”, rekao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

U tijeku su radovi na sanaciji cestovne odvodnje na pojedinim dionicama riječke obilaznice koja se u više navrata tijekom noći zatvara za sav promet. Periodično, radovi će se izvoditi tijekom cijele godine što će pojačati pritisak na promet središtem Rijeke, odnosno njenim sjevernim koridorom, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari