VELIKI BROJ PRIJAVA: Riječani zainteresirani za program Europske prijestolnice kulture

Na Javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture pristiglo je 380 prijava, od čega 302 u kategoriji Sufinanciranje te 78 u kategoriji Obilježavanje.

Zbog velikog broja prijava kao i zahtjevnog procesa provjere i dopune, evaluacije i dodatne komunikacije s prijaviteljima, konačni rezultati neće moći biti objavljeni 15. lipnja.

Naime, Pozivom je propisano da za pojedine prijave može biti predloženo prebacivanje iz kategorije Sufinanciranje u kategoriju Obilježavanje te mogućnost prebacivanja u niži razred sufinanciranja, odnosno dodjeljivanja manjeg iznosa od zatraženog. Pozivom je propisano da će se u tom slučaju od prijavitelja zatražiti suglasnost te revidirani proračun. Nakon pribavljanja suglasnosti prijavitelja bit će formirana i konačna lista odabranih projekata, koju će biti objavljena na web stranicama, zajedno s ostalim informacijama koje se tiču ovoga Poziva.

Podsjećamo, Javni poziv odnosio se na programe koji će se realizirati u razdoblju od 1. veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine, u Rijeci i/ili na području Primorsko-goranske županije. Mogli su se prijaviti programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja (izložbe, predstave, festivali, koncerti, filmski program, instalacije, akcije, događanja i manifestacije), koje prijavitelji mogu samostalno provesti, a potpora se može ostvariti u dvije kategorije; Sufinanciranje i Obilježavanje.

U kategoriji Sufinanciranje programi su se mogli prijaviti u jedan od 5 razreda sufinanciranja u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna, s obzirom na opseg, kompleksnost i produkcijsku zahtjevnost programa. Sufinanciranje mogu ostvariti samo programi posebno oblikovani za program Europske prijestolnice kulture, kao što su nove manifestacije i festivali, predstavljanja novih umjetnički produkcija ili radova i slično.

U kategoriji Obilježavanje otvara se mogućnost korištenje brenda „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ za odabrane programe, odnosno uključivanja u službeni kulturni i umjetnički program EPK, za programe koji ne trebaju dodatnu financijsku potporu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views