Na Javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih programa u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture pristiglo je 380 prijava, od čega 302 u kategoriji Sufinanciranje te 78 u kategoriji Obilježavanje.

Zbog velikog broja prijava kao i zahtjevnog procesa provjere i dopune, evaluacije i dodatne komunikacije s prijaviteljima, konačni rezultati neće moći biti objavljeni 15. lipnja.

Naime, Pozivom je propisano da za pojedine prijave može biti predloženo prebacivanje iz kategorije Sufinanciranje u kategoriju Obilježavanje te mogućnost prebacivanja u niži razred sufinanciranja, odnosno dodjeljivanja manjeg iznosa od zatraženog. Pozivom je propisano da će se u tom slučaju od prijavitelja zatražiti suglasnost te revidirani proračun. Nakon pribavljanja suglasnosti prijavitelja bit će formirana i konačna lista odabranih projekata, koju će biti objavljena na web stranicama, zajedno s ostalim informacijama koje se tiču ovoga Poziva.

Podsjećamo, Javni poziv odnosio se na programe koji će se realizirati u razdoblju od 1. veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine, u Rijeci i/ili na području Primorsko-goranske županije. Mogli su se prijaviti programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja (izložbe, predstave, festivali, koncerti, filmski program, instalacije, akcije, događanja i manifestacije), koje prijavitelji mogu samostalno provesti, a potpora se može ostvariti u dvije kategorije; Sufinanciranje i Obilježavanje.

U kategoriji Sufinanciranje programi su se mogli prijaviti u jedan od 5 razreda sufinanciranja u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna, s obzirom na opseg, kompleksnost i produkcijsku zahtjevnost programa. Sufinanciranje mogu ostvariti samo programi posebno oblikovani za program Europske prijestolnice kulture, kao što su nove manifestacije i festivali, predstavljanja novih umjetnički produkcija ili radova i slično.

U kategoriji Obilježavanje otvara se mogućnost korištenje brenda „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ za odabrane programe, odnosno uključivanja u službeni kulturni i umjetnički program EPK, za programe koji ne trebaju dodatnu financijsku potporu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari