ZABILJEŽITE DATUM 18. LIPNJA!

Video | Veliki riječki karneval u novom izdanju: ‘Bit će još luđe i s više golih žena nego u Riju’

Po prvi puta riječki karneval održava se u lipnju, umjesto u veljači

Riječka tradicija maškaranja duga 573 godine po prvi je put promijenila svoj ustaljeni termin. Zimus je karneval zbog korone odgođen i sve je prebačeno za lipanj tako da je po prvi put u ljetnoj atmosferi održana dječja karnevalska povorka, a Korzom je prodefiliralo 1700 malih maškara. Od 17 sati zavladale su gradom i pretvorile ga u šareni poligon mašte, a sve to uvertira je za veliku povorku koja se održava za dva tjedna.

Se što se događalo danas, uvertira je u 18. lipanj kada će se na Korzu prvi puta održati velika riječka karnevalska povorka. Priprema se šest pozornica, a očekuje se 5000 karnevalista.

Očekuje se veći broj posjetitelja od standardne brojke koja je po 100 tisuća. S obzirom a to također se očekuje i veća zarada koja bi mogla doseći 4 milijuna kuna.

“Rekli su danas da će biti luđe i da će biti više golih žena nego u Riju”, poručila je za kraj reporterka Maja Brkljača za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari