VELIKO SRCE RIJEČANA: Mladi organiziraju akcije, politička stranka ustupila prostorije, građani donose potrepštine!

Ovih hladnih dana Riječanke i Riječani još su jednom pokazali svoje veliko srce, humanost i altruizam – brojne humanitarne akcije redom su uspješne!

Kako smo već ranije javljali, Gradska organizacija HNS-a ustupila je – sve dok traje ovaj hladni val – svoje prostorije potrebitima kako bi se imali gdje skloniti od zime (OVDJE).

HNK Rijeka darivala je hranom i toplom zimskom štićenike Prihvatilišta „Ruže svetog Franje“ (OVDJE), a sada pristižu i odlične vijesti iz Kluba mladih koji je organizirao akciju prikupljanja i prosljeđivanja zimske odjeće, higijenskih potrepština i drugih stvari organizacijama i institucijama koje brinu o potrebitima. (OVDJE)

bmd

Iz riječkog Kluba mladih zahvaljujui svima koji su se uključili u njihovu akciju prikupljanja odjeća i obuće za beskućnike i potrebite ovog grada. „Odaziv je kao i uvijek impresivan, kao i impresije korisnika socijalnih programa do kojih je većina stvari već stigla“, javljaju iz Kluba mladih.

Ujedno imaju molbu za građane: više nema potrebe za klasičnom odjećom i obućom već bi građane molili ako mogu pomoći s doniranjem isključivo: donji veš, čarape, šalovi, kape i rukavice. Muške i ženske odjeće te jakni i obuće prikupljeno je u dovoljnim količinama.

Akcija prikupljanja traje do petka!

Sva roba koja je dostavljena u Klub mladih Rijeka već je sortirana i otpremljena korisnicima. Dio direktno korisnicima prihvatilišta za beskućnike Oaza, Ruže sv. Franje, te Kući utočišta Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog a ostatak je otpremljen na Žabicu u sortirnicu Socijalne samoposluge Rijeka, poručuju građanima iz Kluba mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari