UPISI U TIJEKU: Programiranje, 3D modeliranja i grupne radionice za mlade!

U tijeku su upisi u radionice za mlade u Centru tehničke kulture Rijeka

Teme pokrivaju različita području – od vizualnog programiranja, izrade internetskih stranica, 3D modeliranja i printanja do grupnih radionice na kojima možeš bolje upoznati sebe i druge. Sudjelovanje u radionicama je besplatno.

Petkom popodne, počevši već od ovog petka 2. ožujka, učenici se imaju prilike družiti u Code Clubu. Do kraja školske godine, točnije do 1. lipnja, planiramo se družiti na dvjema radionicama koja će se održavati naizmjence svaki drugi petak.

U petak, 2. ožujka, započinju radionice HTML-a i CSS-a namijenjene učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Oni će naučiti kako uređivati i izrađivati internetske stranice. Radionice će vodit Antonio Erdeljac, učenik volonter koji se drugu godinu za redom plasirao na Državno natjecanje iz informatike.

Tjedan dana kasnije, u petak 9. ožujka, kreće ciklus radionica programiranja u Scratch-u koji će biti namijenjen učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole. Zajedno s Ivanom Rubinićem, također polaznikom radionica za darovite učenike i volonterom, učit ćemo vizualno programirati.

Upisi u radionice otvoreni su na internetskoj stranici CTK Rijeka.

Kroz 30 školskih sati mlade osobe od 15 do 30 godina na radionici 3D modeliranja imaju priliku upoznati nekoliko besplatnih softvera za 3D modeliranje, naučiti kako u njima izraditi 3D modele, izrađivati prototipe 3D printanjem u plastici, čokoladi i drugim materijalima. Prijaviti se na radionicu možeš ispunjavanjem obrasca na internetskoj stranici CTK Rijeka.

Radionice programiranja i 3D modeliranja dio su projekta Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, ACI d.o.o. i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

U sklopu programa kluba za mlade RI connect, kojeg CTK Rijeka provodi u suradnji s Gradom Rijekom te udrugama SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava te Kreativnim kolektivom Kombinat uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, započet će novi ciklus grupnih psiholoških radionica Stay calm &…

Ciklus je namijenjen mladima od 15 do 30 godina koji žele bolje upoznati sebe same, shvatiti kako se izboriti za sebe, naučiti razumjeti druge te razgovarati o našim različitostima.

Radionice će voditi psihologinja udruge SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava Maja Sikirica.

Susreti će se održavati utorkom, od 13. ožujka do 8. svibnja, u terminu od 16:30 do 18:00 sati. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari