ČESTITAMO

Vesna Leiner v. d. ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je na mjesto vršiteljice dužnosti ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma u Opatiji Vesnu Leiner, magistru primarnog obrazovanja sa zvanjem muzejski pedagog savjetnik od dana 1. travnja, na razdoblje do godinu dana.

Vesna Leiner ima bogato dugogodišnje iskustvo rada u muzeološkoj struci. U Muzeju grada Zagreba radila je kao muzejska pedagoginja, pripremala brojne edukativne izložbe te organizirala brojne akcije i manifestacije. Posebno je istaknut njezin stručni rad u prilagodbi muzejskih sadržaja slijepim i slabovidnim osobama. Autorica je edukativnog programa „Edukacija u muzeju“ kroz koji su prošli mnogi učenici kao i raznolikih kreativnih radionica. Vesna Leiner je surađivala s Gradom Opatijom i Hrvatskim muzejom turizma kao koordinatorica razmjena izložaba između Muzeja grada Zagreba i opatijskog muzeja. U Muzeju Grada Bjelovara 2022. je realizirala izložbu u čast stote obljetnice rođenja Ive Robića, koja je bila postavljena i u UP Juraj Šporer. Organizirala je i gostovanje izložbe „Dodirom do umjetnosti – Mladen Mikulin“ 2022. u Gervaisu.

Ministrica je ujedno razriješila i dosadašnju vršiteljicu dužnosti ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma Mirjanu Kos – Nalis s danom 31. ožujka 2024. godine. Obzirom da za funkciju ravnatelja u narednom četverogodišnjem mandatu ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek nije izabrala niti jednog od prijavljenih kandidata, natječaj će biti ponovljen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari