EVO O ČEMU SE RAZGOVARALO

Vicekonzulica pri Veleposlanstvu Republike Koreje posjetila Policijsku upravu primorsko – goransku

Virekonzulica izrazila zadovoljstvo susretom i želju za dobrom budućom suradnjom s našom Policijskom upravom, izvijestila nam je policija.

Vicekonzulica pri Veleposlanstvu Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Junghyun Park, posjetila je danas Policijsku upravu primorsko-goransku gdje se sastala sa zamjenikom načelnika Policijske uprave, Harijem Brnadom.

Uvodno, zamjenik je upoznao vicekonzulicu s ustrojem i područjem nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, kao i stanjem sigurnosti, osobito tijekom turističke sezone navodeći da je sigurnost jako dobra i na visokoj razini.

Pri tom je i iznio podatke o broju dolazaka i prijava korejskih turista na našem području, ali i druge podatke koji pokazuju da je sigurnost državljana Republike Koreje tijekom njihova boravka na vrlo visokoj razini. Naime, u protekle četiri godine na području ove Policijske uprave tek nekoliko korejskih državljana je sudjelovalo u prometnim nesrećama s materijalnom štetom i nekoliko je počinitelja prometnih prekršaja, a nije bilo oštećenih bilo kojom kažnjivom radnjom.

Osim toga, upoznao je vicekonzulicu s podacima o broju državljana Koreje koji se nalaze na području Policijske uprave, s  odobrenim stalnim ili privremenim boravkom, ili su u proteklih nekoliko godina do danas ovdje boravili i  radili.

Vicekonzulica navodi da državljani Republike Koreje pokazuju zanimanje za posjetu Republici Hrvatskoj te da korejski policijski službenici sudjeluju u projektu ”Sigurne turističke destinacije”. Izrazila je zanimanje za rad policije u cjelini, izrazila zadovoljstvo susretom i želju za dobrom budućom suradnjom s našom Policijskom upravom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari