RIJEČKI TINEJDŽERI DOBILI PFIZER

12-godišnja Mara je najmlađa Riječanka koja je primila cjepivo protiv korone: ‘Napokon sam slobodna’

Foto: Pixsell

Nogometaš Luka imao je dobar razlog za dolazak: Pa da drugi put ne dobijem koronu!

Jutros je u Rijeci održano prvo organizirano grupno cijepljenje djece u dobi od 12 do 16 godina! Iako prioritet imaju djeca s kroničnim oboljenjima, cijepljeni su i svi drugi koji su se prijavili.  U sportskoj dvorani na Zametu tinejdžeri su bili u pratnji roditelja, a primili su prvu od dvije doze Pfizerova cjepiva.

Mara ima 12 godina, završava peti razred i najmlađa je Riječanka koja je danas primila cjepivo. Kaže kako ovo ne boli, a po drugu dozu stiže 6. srpnja, donosi Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Stalno kad bi bili u restoranima, hoćeš li dezinficijens, da ti malo stavimo, nosi maske, nemoj ih skidati u razredu… Sad sam slobodna napokon”, kazala je 12-godišnja Mara Vidačković.

“Htjela sam da se cijepi. Ako je tako rekla pedijatrica, ako je tako rekao epidemiolog, školski liječnik, tko sam ja da kažem drukčije. Eto, uostalom, ide na jedno veliko putovanje u srpnju pa smo na miru nakon druge doze, mislim da je to jedino logično! U Ameriku ide!”, kazala je Riječanka Lena Stojiljković.

“Osjećam se sigurnije”

Slično razmišlja i ova šestašica. “Osjećam se sigurnije. Ima dosta aktivnosti preko ljeta, koncerata, predstava i stvarno bih voljela da mogu ići. Nisam htjela da me korona sprječava i to što se nisam cijepila”, kazala je Riječanka Valnea Turković.

Nogometaš Luka imao je dobar razlog za dolazak. “Pa da drugi put ne dobijem koronu”, rekao je kratko Luka.

Svjesne ozbiljnosti situacije, ova 16-godišnjakinja i mama su odlučne! “S obzirom na to da sam kronični bolesnik, mislim da je ful dobra odluka da se cijepim”, kazala je Karla Badovinac.

Srednjoškolke su stigle s mamama, ali samo zato što su maloljetne. “Odluka je nekako bila moja jer mislim da ćemo svi na kraju krajeva morati proći ovo iskustvo, takav je današnji svijet”, rekla je Klara Paškvan.

“Vjerujem u medicinu i vjerujem u znanost tako da se uopće ne bojim cjepiva”, kaže Ivona Ereš.

Put do stabilnije i zdravije jeseni

Ovo je, kažu stručnjaci, put do stabilnije  i zdravije jeseni. “Mislim da smo pokrenuli jednu aktivnost kojom ćemo pridonijeti općoj zaštiti populacije. Znamo da se kolektivni imunitet stječe jedino ako nas se dovoljan broj zaštiti”, rekla je voditeljica Odjela za školsku medicinu NZJZ-a Primorsko-goranske županije Nataša Dragaš Zubalj.

Cjepiva ima dovoljno, samo se treba prijaviti i doći po svoju dozu, donosi Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari