TRAŽE SE MODELI ISPLATE

3. MAJ U PROBLEMU! Posao vrijedan jednu kunu više od tri godine blokira višemilijunske poslove

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Riječki 3. maj, koji je država spasila od propasti, pred novim je izazovom.

Za nekoliko mjeseci na naplatu im stiže 104 milijuna kuna koje brodogradilište nema. Mogli su ih zaraditi brojnim poslovima koje su odbili zbog jedne apsurdne situacije. Naime, navoz na kojemu bi odradili te višemilijunske poslove – zauzet je. Na njemu je započeta gradnja broda koji se kao dio Uljanikove stečajne mase prodaje za 1 kunu.

Ova gradnja vrijedna samo kunu blokira poslove vrijedne sto milijuna kuna. Tu smeta dulje od tri godine, a stopirala je niz unosnih projekata.

„22 broda je u tih 19 projekata, mogli bi ući, gdje je osigurano financiranje, nije potrebno nikakvo državno jamstvo, dokumentacija je osigurana i vrlo nam je važno da se sad, s obzirom da za tu gradnju koja je u stečajnoj masi Uljanika d.d. ide četvrta elektronska dražba da se što prije riješi“, pojasnio je predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić.

Pokušat će se prodati četvrti put, a trećemajci njime ne smiju baratati jer nije njihova imovina. Zauzima im jedan od ukupno dva navoza, čime gube velik novac.

Više pogledajte u prilogu Maje Brkljače.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari