„AJDE, DOĐI NA PLATAK!“ U subotu festival sportske rekreacije na „Brdu uživanja“

Foto: Ilustracija

Festival je osmišljen s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom bez obzira na dob, spol i psiho-fizičke mogućnosti

Savez za sportsku rekreaciju „ Sport za sve“ PGŽ i Zajednica sportova PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije treću godinu za redom organiziraju „Festival sportske rekreacije Primorsko–goranske županije”.

Festival je osmišljen s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom bez obzira na dob, spol i psiho-fizičke mogućnosti. Cilj festivala je pobuđivanje svijesti o zdravom načinu života.

Dobro je poznato da sportska rekreacija djeluje u funkciji prevencije raznih bolesti i poticanju zdravlja. Iz tog razloga građanima PGŽ-a pruža se mogućnost aktivnog sudjelovanja na ovoj manifestaciji, uvod u koju će biti niz mini prezentacija održanih na području PGŽ. Aktivnosti su metodički sistematizirane tako da su prilagođene svakoj populaciji, od predškolske dobi do umirovljenika i osoba s invaliditetom.

Festival sportske rekreacije ove će se godine održati na Platku 10. lipnja u vremenu od 10 do 15 sati. Sudionici će se po svom izboru moći uključiti u monostrukturne (jednostavne) programe; pješačenje, planinarenje, nordijsko hodanje, trčanje, tubing i bicikliranje, te polistrukturne (složene) programe; mali nogomet, odbojka te stolni tenis.

Ono što posebno veseli organizatore je velik interes obitelji za zajedničkim uključivanjem u programe sportske rekreacije. Ove godine upravo za njih osmišljeni su tzv. obiteljski programi; kretanja u prirodi, program Vježbajmo zajedno, utrka roditelji i djeca, disk golf i obiteljska biciklijada.

Umirovljenici će uživati u aktivnostima koje su prilagođene njihovim psihofizičkim mogućnostima, a najbolje od sebe će pokazati na županijskoj olimpijadi umirovljenika. Prema svojim željama, mogu se uključivati i u ostale programe.

Za osobe s invaliditetom osmišljene su aktivnosti kretanja u prirodi te turnir u boćanju gdje će učesnici moći pokazati svoja znanja i vještine u toj disciplini. U ovim aktivnostima cilj je integracija osoba s invaliditetom koje će se također uključivati i u ostale ponuđene aktivnosti.

Za ljubitelje kućnih ljubimaca pripremljen je program šetnji pasa iz azila te utrka vlasnika i pasa. Ovo će biti zaista jedno lijepo druženje koje može rezultirati potencijalnim udomljavanjem pasa iz azila.

Od promotivnih aktivnosti možete se iskušati u bacanju disk golfa, badmintonu i crossmintonu. Aktivnosti su metodički izabrane upravo iz razloga što su vrlo pogodne za obiteljsko druženje, a oni koji žele malo više mogu se informirati na koji način se badminton, crossminton i disk golf mogu aktivno koristiti kao redovne sportsko–rekreativne aktivnosti.

Retro kutak neke će sudionike vratiti u dane djetinjstva, a onim mlađima dati uvid u to kako su nekad njihovi roditelji bezbrižno provodili svoje djetinjstvo.
Zdravi kutak vrlo je utilitarna aktivnost, gdje će se sudionici educirati o zdravoj prehrani te će moći izmjeriti tlak i dobiti pokoji dobar savjet za poboljšavanje svog psihosomatskog statusa.

Sajam malih proizvođača PGŽ-a također će se vrlo dobro implementirati u zdravi kutak jer će proizvođači na informativan način pristupati zainteresiranim sudionicima te će svakako dati koji dobar savjet.

Ekologija je značajna stavka u današnjem svijetu baziranom na modernom načinu života. Žmergova šumska pustolovina prava je aktivnost u kojoj će se učesnici uz igru educirati o važnosti reciklaže i ponašanju u prirodi.

Nadamo se da ćete se pronaći među spomenutim programima i pridružiti nam se u promociji zdravog načina življenja uz bogat sadržaj u predivnom prirodnom okruženju.

Više informacija na linkovima:

http://sport-pgz.hr/rekreacija/

Dođite i uživajte !

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari